İzlenesi Yabancı Diziler

İzlemenizi tavsiye ettiğim Sherlock, The Mentalist, Fringe ve Peaky Blinders adlı yabancı diziler hakkında bilgilendirme yazısı.

İzlenesi Yabancı Diziler
Yabancı diziler ülkemizde binlerce kişi tarafından takip ediliyor ve o kadar çok keşfedemediğimiz yabancı dizi var ki izleyince hayranlık duyacağımız dizilerden mahrum kalıyoruz. Ben de izlemekten keyif aldığım dizileri siz değerli takipçilerimle paylaşmaya karar verdim. Belli mi olur, belki de aranızdan birkaç kişinin buradaki yazımdan yeni yabancı dizi keşfedip keyifle izlemeye başlamasına vesile olurum. İzleyenler varsa da bir hatırlatma yazısı olur o zaman. Yazıma geçmeden öncesi daha önceden yazıya aldığım dizilerin linklerini okumak isteyenler için bırakıyorum.

1. Sherlock

İzlenesi Yabancı Diziler

Dizi Adı: Sherlock
Başlama Yılı: 2010
Başrol Oyuncuları: Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, 
İçeriği: Polisiye, Gizem, Suç
Kanal: BBC One, BBC HD, PBS
Sezon ve Bölüm Sayısı: 4 sezon 13 bölüm (özel bölüm ile birlikte)

Anderson, yüksek sesle konuşma. Bütün sokağın IQ'sunu düşürüyorsun.
Sherlock, polisiye ve dedektiflik konusunu içeren dizilerin atası niteliğindedir. Bu diziyi özel kılan şey ise dizinin Sir Arthur'un romanlarından uyarlanmasıdır. Tek bir farkla, o da 1800'lü yıllar yerine günümüz şartlarında canlandırılmasıdır. Kısaca içeriğine geleyim. Ana karakterlerimizden Sherlock, bir danışman dedektiftir ve polisin çözemediği esrarengiz davalarda devreye girer. Çözülmesi neredeyse imkansız gibi görünen davaları çözmesiyle bilinir. Yardımcısı Watson ise bir doktordur ve Sherlock'un en yakın arkadaşıdır. Davalarda Sherlock'a yardımcı olur ve bu davaları yazıya dökmesiyle bilinir. Dizinin ilgi çekici noktası Sherlock'un en ince detayları görmesi ve davayı bu ince detaylar yardımıyla sonlandırmasıdır. Garip kişiliği ve yaptığı hareketler izleyiciyi diziye çeken en önemli etkenlerden. Polisiye ve gizem konularını seviyorsanız Sherlock dizisinin sizin için olduğunu söyleyebilirim.

2. The Mentalist

İzlenesi Yabancı Diziler

Dizi Adı: The Mentalist
Başlama Yılı: 2008
Başrol Oyuncuları: Simon Baker, Robin Tunney
İçeriği: Polisiye, Gizem, Suç
Kanal: CBS
Sezon ve Bölüm Sayısı: 7 sezon 151 bölüm

Lisbon: Bakıyorum pek rahatsın. Kaplandan hızlı mı olduğunu sanıyorsun?
Jane: Olmama gerek yok.Senden hızlı koşsam yeter.
Yukarıda bahsettiğim Sherlock dizisini izleyip beğenen varsa The Mentalist'i de beğeneceğini düşünüyorum. Aynı Sherlock'daki gibi davaları sonuçlandırmaya yönelik bir dizi. Ana karakterimizin adı Patrick Jane. Jane CBI'da danışman dedektif olarak cinayet soruşturmalarında görev alıyor. Olayları ince detaylara dikkat etme, üçkağıtçılık yapma, insanların ruhsal durumunu anlama ve hipnoz etme gibi yollarla sonuca kavuşturuyor. Anlayacağınız klasik polisiye-dedektif dizisi. Ama senaryosu ve Simon Baker'ın rolünün hakkını vermesi diziyi daha da ilgi çekici yapıyor.

3. Fringe

İzlenesi Yabancı Diziler

Dizi Adı: Fringe
Başlama Yılı: 2008
Başrol Oyuncuları: Anna Torv, Joshua Jackson, John Noble
İçeriği: Fantastik, Bilim-Kurgu, Polisiye, Gizem
Kanal: FOX
Sezon ve Bölüm Sayısı: 5 sezon 100 bölüm

Ancak IQ'nuz benden daha yüksekse ne düşündüğünüzle ilgilenirim.
Zaman yolculuğu, ışınlanma, astral seyahat, genetik... kısacası bilim kurgu adına ne ararsanız var. İster polisiye dedektif dizisi diyin, ister bilim kurgu dizisi diyin. Ama bir gerçek var ki, dizi tek kelimeyle EF-SA-NE. Yukarıda yazdığım Sherlock ve The Mentalist dizilerinden en az birini izleyip beğendiyseniz, Fringe de izleyip beğeneceğiniz türden. Dizi, bilimsel vakalara bakan FBI ekibiyle beraber çalışan usta fizikçi Bishop'ın, oğlu ve asistanıyla bilimsel vakaları çözmesini içeriyor. Her geçen bölüm farklı bir gizemi barındırarak (bana göre) bilim kurgu ve polisiye severleri oldukça tatmin eden bir dizi.

4. Peaky Blinders

İzlenesi Yabancı Diziler

Dizi Adı: Peaky Blinders
Başlama Yılı: 2013
Başrol Oyuncuları: Cillian Murphy, Sam Neill, Annabelle Wallis
İçeriği: Dram, Suç,
Kanal: BBC Two
Sezon ve Bölüm Sayısı: 3 sezon 30 bölüm

Kuzenim vuruldu. Hem hakim, hem jüri, hem de celladım. Sizi suçlu buldum ve cezanızı kestim.
Diğerlerine göre bambaşka bir dizi olan Peaky Blinders, I. Dünya Savaşı sonrası İngiltere'nin Birmingham kentinde faaliyet gösteren Peaky Blinders adlı çetenin günlük yaşantısını içermekte. Dram ve suç konularının harmanlandığı bu dizi yazdığım diğer diziler gibi polisiyeyi barındırmadığından ağır ilerliyor. Bu sebeple saatlerce oturup izlenme garantisi vermiyorum. Kısacası, bu dizide konu değil, oyunculuklar konuşuyor. Sıradan konu bile olsa oyunculukla beraber daha ilgi çekici hal alıyor. Unutmadan söyleyeyim, dizide usta aktör Tom Hardy de yer almakta.

Daha önce ufaktan değindiğim bu diziler, izleyip beğendiğim ve sizlere tavsiye ettiğim dizilerdir. Sizleri daha uzun bir yazı ile karşı karşıya bırakmamak için, izlediğim birçok dizi olmasına rağmen sadece birkaçını paylaştım. Daha sonra bu yazının serilerini de paylaşacağım. Beğendiğiniz ve tavsiye ettiğiniz dizileri yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Blogger: 24
  1. Sherlock ve Fringe dizilerini izlemiştim. Peaky Blinders'a bir göz atacağım. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. The Mentalist dizisi de güzel. Ona da bak istersen.

      Sil
  2. Ben cok izleyemiyorum ama birine mutlaka baslayacagim teşekkürler 💘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence izleyebildiğin kadar izle, çok keyif verici.

      Sil
  3. The Mentalist'i izlemiştim.Tarz olarak ona benzer çok dizi var bence.Sherlock da güzel bir dizi fakat bölüm sayısı az:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarz olarak birçok aynı dizi var ama The Mentalist'in yeri bir başka. Ayrı bir havası var sanki. Dediğine katılıyorum Sherlock güzel ama izleyiciyi hem çok bekletiyor hem de bölüm sayısı tatmin edici değil.

      Sil
  4. The Mentalist dizi filmini hep merak ettim ama izleyemedim bir türlü. 1 ve 3 numara zaten efsane

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. The Mentalist dizisi de 1 ve 3 numara gibi efsane bir dizi aslında. Bir bak derim.

      Sil
  5. fringe yi izlediniz mi, diğer diziler resmen çizgi film gibi geliyor :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer diziler de kendi alanında çok başarılı ve güzel aslında.

      Sil
  6. peaky blinders hariç diğer hepsini izledim ona da bir göz atacağım mutlaka

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer dizileri izlemiş olmana sevindim. Dizi tarzlarımız hemen hemen aynı, Peaky Blinders'ı da beğenebilirsin o zaman.

      Sil
  7. Yabancı dizilere yeni başladım sayılır. Şu ana kadar 2 dizi bitirdim üçüncüsünü izliyorum. Tavsiye ettiğin bu dizileri de izlerim mutlaka.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunların hepsi efsanedir. Aralarından kesinlikle beğendiğin olacak.

      Sil
  8. Güzel öneriler tek Sherlock'u izledim. Diğerlerine de bakacağım.

    YanıtlaSil
  9. Güzel öneriler..Genelde dizi takip etmiyorum şu sıralar sadece The Walking Dead'i takip ediyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman aklınızda bulunsun, bitirdiğinizde bir göz atarsınız buradakilere.

      Sil
  10. Fringe'i biliyorum türünün en iyi örneği. Son sezonu hızlıca bitirmişlerdi. The Black List'e devam ettim. Geçen yayında da yorum yazmıştım. 3. sezona başladım. İlk bölümlerdeki gibi her bölüm diğerinden bağımsız, sıkıcı geçer sanıyordum şu anda iyi gidiyor.

    Person of Interest'te de aynı şekilde ilk sezon çok sıkılmıştım. Tavsiye ederim... The Mentalist ise ısınamadığım filmler arasında her zaman :) Ama bir şans daha verebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. The Blacklist iyidir ya aslında bölümlerde iki farklı senaryo var. Birincisi Red'in iç dünyası diğeri ise günlük ilgi çekici olaylar. Dizi tamamıyla gizem dolu.

      İzlediğim tüm dizileri bitirdim gibi bir şey. The Blacklist'ten birkaç bölüm kaldı sadece. Ondan sonra yeni dizilere bakacağım. Tavsiyelerin aklımda. Sanırım ilk olarak Genius'tan başlayacağım.

      Kesinlikle The Mentalist'e şans ver, beğeneceksin.

      Sil
    2. Farklı polisiye için: Bron/Broen tavsiye ederim. Geçen gün başladım. Klasik Amerikan polisiye dizilerinden çok farklı... Her şeyi çözen süper bilgisayarları da yoktur :)

      Black List'te epeyce ilerledim ama ara verdim tekrar devam edeceğim... Tek alışamadığım şey Aram'ın bilgisayar başında her şeyi 30 saniyeden kısa bir sürede halletmesi. Red'e laf söyleyen çarpılır harika bir karakter...

      The Mentalist'i tekrar deneyebilirim... Yeni dönem dizileri başladı. Black Mirror 4. sezonu vs. izledikten sora bakacağım...

      Sil
    3. Dizi tarzlarımız hemen hemen aynı olduğundan direkt Bron/Broen'e baktım şimdi de ilgimi çekti diyebilirim.

      O da Aram'ın yeteneği diyelim ya da 40 dakikalık dizide bize yalnızca 30 saniye gösterildiğinden anında hallediyor gibi görebiliriz ve evet, Red'e kimse laf söyleyemez. Efsane.

      The Mentalist harika abi, izlediğine pişman olmayacağın bir dizi.

      Sil
  11. The Mentalist bir zaman sonra kendini tekrar ediyor ya da ben öyle hissettim.
    Fringe'i izlemedim ama burada yorumlara bakılırsa hemen başlamam gerekiyor..

    (sizi izlemeye aldım :D )


    www.avandez.blogspot.com sitemi ziyaret ederseniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes bir diziye karşı aynı duyguları besleyemeyebiliyor. Fringe efsanedir, bilim kurgu seviyorsan izlediğine pişman olmazsın.

      Sil

Ad

1. Cilt,1,100,1,1080P,1,11.22.63,1,12 Kızgın Adam,1,2018,1,4. Sezon,1,44. Çocuk,1,A Thousand Kisses Deep,1,Aksiyon Filmleri,3,Alcatraz'dan Kaçış,1,Alexa,2,Amelie,1,Analiz,1,Android,14,Android Haberleri,1,Android İpuçları,2,Android Uygulamaları,10,Animasyonlu İndirme Butonu,1,Anket,1,Antonio Banderas,1,Antremanlarla Matematik,1,Apk,2,Apk İndir,2,Arama Açıklaması,1,Arama Motorları,1,Araştırma,1,Arı,1,Ayrton Senna,1,Bana Dair,76,Base,1,Başarı,1,Başlık Efekt,1,Blog,2,Blog Keşif Etkinliği,1,Blog Nasıl Açılır?,1,Blogger,58,Blogger Eklentileri,18,Blogger Eklentisi,1,blogger haberleri,1,Blogger İpuçları,18,Blogger İstatistikler Widget'ı,1,Blogger Nedir,1,Blogger Sayfa Kaydırma Efekti,1,Blogger Sorunları,1,Blogger Tavsiyeleri,1,Blogger Temaları,6,Blogger Widget'ları,7,Blogger Yedekleme,1,Boks,1,Buton,2,camera,1,Can Dostum,1,Checker Gmail,1,Child 44,1,Chroma Keyboard,1,Cillian Murphy,1,Clev Note,1,CSS,2,Deadpool,1,Deadpool İndir,1,Diğer Kategoriler,10,Dinlediklerim,5,Dives İkon,1,Dizi,1,Dizi Replikleri,1,Drama Filmleri,3,Drop Caps,1,Duvar Kağıtları,1,Düşünce,1,Editörün Seçtikleri,4,Eklenti,2,Elementary,1,Etkileşim,1,Etkinlik,1,exi2.net,1,Fabrizio De André,1,Facebook,1,Film,6,Film İncelemesi,1,Film Puanlama,1,Film Replikleri,2,Filmler,6,First Character,1,First Letter,1,Flat İcon,1,Font,1,Forever,1,Formula 1,1,Forrest Gump,2,Frank Sinatra,1,Fringe,3,Galeri,5,Gary Oldman,1,Geçmişin Gölgesinde,2,Gerilim Filmleri,2,GetSiteControl,2,Google,2,Google Chrome,2,Google Fonts,1,Google Friend Connect,1,Google Plus,1,Google+,1,Google+ Toplulukları,1,Görsel,2,Guadalupe Pineda,1,Hayal Gücü Yüksek Sorular,1,Hayat ve Düşünce,1,Historia De Un Amor,1,HTML,2,Hugh Jackman,1,Instagram,1,Intoucheables,1,İcon,1,İkon Paketleri,1,İndex,1,İndir,4,İndirme Butonu,1,İnfografik,1,İstatistikler,1,İzlediklerim,20,Kalıcı Bağlantı,1,Kaliteli Blogger Eklentileri,1,Kaptan Amerika Kahramanların Savaşı,1,Kim Bu Semih,1,Kimdir,1,Kingsman: Gizli Servis,1,Kişisel Blog,9,Kişisel Yazılar,43,Kitap,1,Kullandıklarım,5,Launcher,1,Leonard Cohen,1,Logan,1,Logo Efekt,1,Lost in Translation,1,Material,2,Material Design,3,MeloCloud+ Music Player,1,Meta Açıklaması,1,Mijia Quartz Watch,1,Mim,10,Minimal Design,1,Mobil,2,Mobil Uyumlu Blogger Temaları,1,Muhammad Ali,1,Muhammad Ali Sözleri,1,Muhammad Ali'nin Hayatı,1,Müzik,7,Müzisyen,1,Nah Neh Nah,1,Nasıl Yapılır,5,Nasıl Yapılır?,3,Nedir,3,OGInstagram,1,Okuduklarım,2,Osmia Avosetta,1,Önemi,1,Öp Evlen Uçurumdan At,1,Özel Başlık Etiketleri,1,Paris'te Gece Yarısı,1,Paylaşım,1,PC,2,PC Uygulamaları,1,Peaky Blinders,2,Peppino Gagliardi,1,Pocket,1,Popüler Yayınlar,1,Radiogram,1,Radyo,1,Renato Carosone,1,Replikler,2,Repo Men,1,Resim ve Video,1,Resimli İndirme Butonu,1,Responsive,2,Robots txt,1,Rodrigo Amarante,1,Romantik Filmler,1,Root,2,Satın Aldıklarım,1,Schindler'in Listesi,2,Scroll Smooth,1,SEO,3,SEO Ayarları,1,Shareaholic,1,Shareit,2,Sherlock,3,Sherlock Holmes,1,Sıralama,1,Sinema,1,Site Haritası,1,Social Meter,1,Sosyal Medya,2,Soundcloud,1,Sözler,1,Spor,1,Sting,1,Tasarım,1,Tavsiyelerim,1,Teknoloji,1,Tema,1,Template Clue,1,The Blacklist,1,The Mentalist,2,The Mentalist Replikleri,1,The Pianist,1,Tom Hardy,2,Tozlu ve Yıkık Blog,1,True Detective,2,Tuyo,1,TVShow Time,2,Uygulama,1,Ücretsiz İkon,1,Üst Sıralara Çıkmak,1,Vaya Con Dios,1,Video,2,Videolar,1,Website,1,WhatFont,1,Woorank,1,Word Count,1,Wordpress,1,Xiaomi,1,Yabancı Diziler,9,Yabancı Radyo,1,Yardımlaşma,1,Yayın Ayarları,1,Yaz Tatili,1,Yazar Olmak,1,Yazı,2,Yazı Kutusu,1,Yazı Yazmak,1,Yıl Dönümü,1,Yıldız Sıralamalı,1,Yıldızlararası,1,Youtube,1,Ziyaretçi Trafiği,1,
ltr
item
Semih Keçecioğlu - Kişisel Blog: İzlenesi Yabancı Diziler
İzlenesi Yabancı Diziler
İzlemenizi tavsiye ettiğim Sherlock, The Mentalist, Fringe ve Peaky Blinders adlı yabancı diziler hakkında bilgilendirme yazısı.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjpo6J7O8Fz7CMolPzr8NJnu3PzPN3YTI5AxBuSpzbvYhDKapTJ3Fe5hA_9Lm_ZDeMLdjv5Zgj6gqEse76l6YH2k8nQCzgCxV4dtXqkFTUKJ7W9xU36bX34WlG4QkyNwcRatFEiJLw9D3E/s640/%25C4%25B0zlenesi+Yabanc%25C4%25B1+Diziler.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjpo6J7O8Fz7CMolPzr8NJnu3PzPN3YTI5AxBuSpzbvYhDKapTJ3Fe5hA_9Lm_ZDeMLdjv5Zgj6gqEse76l6YH2k8nQCzgCxV4dtXqkFTUKJ7W9xU36bX34WlG4QkyNwcRatFEiJLw9D3E/s72-c/%25C4%25B0zlenesi+Yabanc%25C4%25B1+Diziler.png
Semih Keçecioğlu - Kişisel Blog
https://semihkececioglu.blogspot.com/2017/05/izlenesi-yabanci-diziler.html
https://semihkececioglu.blogspot.com/
https://semihkececioglu.blogspot.com/
https://semihkececioglu.blogspot.com/2017/05/izlenesi-yabanci-diziler.html
true
3247702708061337910
UTF-8
Tüm yazılar yüklendi. Hiçbir yazı bulunamadı. Tümünü Gör Devamını Oku Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Yazan: Ana Sayfa Sayfalar Yazılar Tümünü Gör BENZER YAZILAR Etiket Arşiv Ara Tüm Yazılar Bulunamadı Geri Ana Sayfa Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisas Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara şimdi 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftadan uzun bir süre önce Takipçiler Takip Et Premium STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm kodları kopyala Tüm kodları seç Tüm kodlar kopyalandı Çalışmazsa CTRL+C kombinasyonunu kullan Table of Content