İzlediklerim #5: The Mentalist

İzlediğim yabancı dizi The Mentalist hakkında bilgi. Oyuncular, konusu, IMDB vs.

İzlediklerim #5: The Mentalist

The Mentalist, 2008'den 2015 yılına kadar ABD'nin CBS kanalında yayınlanmış bir polisiye dizisidir. Kısaca konusu, ana karakter olan Patrick Jane'in Red John adlı seri katilin karısını ve kızını öldürdükten sonra, intikam üzerine CBI'da (Kaliforniya Araştırma Bürosu) danışman olarak göreve başlamasıdır. The Mentalist, yıllar boyunca CBI'da danışmanlık yapan ve intikam ateşiyle tutuşan Jane'in hikayesini anlatıyor. Dizi tabikide baştan sona kadar intikam düşüncesi sahneleriyle geçmiyor. Büroya gelen esrarengiz davalar ve bu davaları çözmeye çalışan içerisinde Jane'in de bulunduğu Lisbon'un ekibi görevde oluyor. Fakat izleyici için dizide ön plana çıkan tek şey Red John'un kim olduğu.

Patrick Jane karakter olarak Sherlock'u andırsa da dizinin konusu ve işleyişi Sherlock'dan tamamen farklı. Sherlock olayları ipuçları ve bilgilerle çözdükten sonra çözümleme sürecini en ince ayrıntısına kadar anlatıyorken Jane, olayları üçkağıtçılık, içgüdü, hipnoz gibi şeylerle olayı zihninde çözümleyip sonuca ulaştırıyor. Ama daha önceden Sherlock izleyenlerin bu diziyi de beğeneceğini düşünüyorum. Şahsen bu diziyi baştan sona kadar izledim, bir kez daha da izlemeyi düşünüyorum. Eğer sizler de yabancı dizilerden içerisinde polisiye, suç, dava gibi konuları içeren dizileri beğeniyorsanız, The Mentalist'i izlemenizi öneririm.
Mentalist: zihinsel zekâsını kullanıp, hipnoz ve telkin uygulayan kimse. Düşünce ve davranışları yönlendirme uzmanı. 

The Mentalist


1. Bölüm Fragmanı

Dizi Hakkında


Yönetmen: Bruno Heller,
Yayın Süresi: 23 Şubat 2008-18 Şubat 2015
Sezon Sayısı: 7
İçeriği: Polisiye, Suç
IMDB: 8,1

Başrol Oyuncuları


İzlediklerim #5: The Mentalist

Dizi Konusu


Patrick Jane TV şovları yapan, para karşılığı kişinin zihnini okuduğunu iddia eden bir (insanların tarif ettiğine göre) medyumdur. Bir gün kendisine "Red John" adını veren seri katil hakkında küçümseme ve aşağılama içeren sözler söyler. Daha sonra bu seri katil Jane'in karısı ve kızını öldürür. Bu olay karşısında psikolojik olarak çöken Jane, TV şovları yapmayı bırakır ve artık tek istediği intikam almaktır.

Bunun üzerine CBI'a  gider ve olayın araştırılmasını ister. Günler geçer ama polisler en ufak ipucuna bile rastlayamazlar. Yine bir gün ansızın CBI'a gider ve danışmanlık yapmak istediğini söyler. Kendisini kanıtlamak için de kart numarası yapar ve danışmanlık görevi için kabul edilir. (Hangi sezonda olduğunu hatırlamadım sanırım 5. sezonda eskiye dönüp CBI'a nasıl girdiğini anlatıyordu) Gelen davaları ise zekası ile hızlı bir şekilde sonuçlandırma özelliğine sahipti Jane. Davaları kafasında çözer, sonuçlandırır ve başarıya ulaşırdı. Fakat bunların hepsi Red John'dan intikam almak içindi. İşte The Mentalist dizisi de bu geçen yılları, yaşadığı maceraları, intikam düşüncelerini anlatıyor.

İzlediklerim #5: The Mentalist
Red John'un olay mahaline bıraktığı işaret

Dizi Yorumu


Dizi boyunca Jane'in CBI ofisinde bulunan koltuğu ve elinden düşürmediği çay fincanı unutulmayacak şeylerden. Hele Lisbon'un Jane'e doğum günü hediyesi olarak aldığı çoraba "Bana çorap almışsın." diyerek ağzı kulaklarına varan Jane, bu yün çorabı yaz-kış giymesi de dizinin efsanelerinden. CBI kurallarına aykırı olmasına rağmen Van Pelt-Rigsby ilişkisi "Artık evlenin be!" dedirtecek türden. Cho'yu da unutmamak lazım. Dizi boyunca 4 bilemediniz 5 kez gülen (o da ufak tebessüm) adamdan bahsediyorum. Diziyi izlediğim sitenin yorum kısmında Cho güldüğü zaman olağanüstü bir şeymiş gibi (ki öyle zaten) bayram edenlerle karşılaşmıştım. Yine sitenin yorum kısmında her bölüm "Katili doğru tahmin etmişim." benzeri yorum yazanlarla karşılaşmanız mümkün. Bir sezon boyunca Van Pelt'in sandalyede oturmasına karşılık "Kalk artık." benzeri tepkiler veriliyordu.

Jane'in muazzam zekası, üç kağıtçılığı, güleryüzlülüğü, Lisbon'un arkadaşlığı, patronluğu, inatçılığı, Cho'nun aşırı ciddi ve soğukkanlı olması, Van Pelt'in iş aşkı, Rigsby'in ise sıcakkanlılığı, esprili olması karakterlerin en belirgin özellikleridir.

The Mentalist, arada da sürpriz yapmıyor değil. Herkesin ölü olarak gördüğü, bildiği kişileri ansızın ekranlara getirmesi ve hikayenin doğru olanını izleyiciye sunması dizinin sürprizlerinden. Hele Red John'un kim olduğu, asla tahmin edemezsiniz. (Sakin olun, söylemeyeceğim.) Özellikle de dizinin finali, harika senaryo, harika oyunculuk yani başka ne söylenebilir ki?

Replikler

Savaşacağı alanı zekice seçen komutan daha savaş başlamadan kazanır.
Jane'in intihar etmeye kalkışan bayanı ikna etme çabaları;

İzlediklerim #5: The Mentalist

İzlediklerim #5: The Mentalist

İzlediklerim #5: The Mentalist

İzlediklerim #5: The Mentalist

İzlediklerim #5: The Mentalist

İzlediklerim #5: The Mentalist

İzlediklerim #5: The Mentalist

İzlediklerim #5: The Mentalist

İzlediklerim #5: The Mentalist

Son Sözler


Her bölümünü büyük bir heyecan ve keyifle izlediğim The Mentalist dizisini sizlere tanıtmaya çalıştım. Diziyi bilmeyenlere tavsiye niteliğinde, daha önceden bir yerlerden görmüş, izlemiş kişiler içinse hatırlatma niteliğinde bir yazı oldu. Araştırmalarım sonucu pek fazla replik elde edemedim. Bu sebeple sizlerin de bildiği ya da araştırma sonucu elde ettiğiniz replikler varsa yorum olarak paylaşmanızdan mutluluk duyarım. Yalnızca replik değil, eklemek istediğiniz herhangi bir bilgi, yanlış ya da eksik gördüğünüz kısımları da belirtebilirsiniz.

Yorumlar

Blogger: 26
  1. Replikler güzelmiş, ilgi çekici gibi zamanım olursa izlerim kaç sezondur oynuyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıya yazmıştım. 7 sezon oynandı ve final yaptı. İlk birkaç bölümünü izledikten sonra devamı geliyor zaten.

      Sil
  2. emeğine sağlık çok açıklayıcı olmuşlar 🙃

    YanıtlaSil
  3. İşte benim için mükemmel bir yayın *-* 5. Sezondayım çok fazla yabancı dizi izliyorum.Fringe bitirdikten sonra,fringe gibi bir dizi arıyordum ve Mentalist tavsiyesi aldım.Şuan harika ilerliyor *-* Simon Baker diziyi tek başına yürütüyor zaten.Tim Kang...Hayranıyım zaten bulunduğu her filmi,diziyi izledim.Bu kadar sempatik bir karakter yok *-* Çok çok güzel bir yayın olmuş emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fringe dizisini daha önce görmedim. Eğer diziler benziyorsa izleyebilirim. Simon Baker zaten efsane be, sırf bu adam için dizi izlenir. Tim Kang kadar cool, ciddi, net birisini görmedim desem yeridir :D

      Sil
    2. Semih mutlaka fringe izle.Bayılacağına eminim.Fringe gibi bir dizi kaçmaz *-*

      Sil
  4. Blog keşif etkinliğime katılmışsınız ama İzleyicilerden takip etmemişsiniz gözünüzden kaçtı sanırım :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar daha önceden zaten izleyicilerden takip etmiştim :) gözümden kaçmadı.

      Sil
  5. Bu ne güzel tanıtım, eğer heyecan bana yasak olmasa ve yaşım müsait olsaydı kim tutardı beni Semih?Şimdi başa dönüp yine okuyacak ve resimleri de inceleyeceğim.Alacağımı da alacağım haliyle.Helal et oğlum.Teşekkürler ve sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heyecan gerektiren bir dizi değil aslında, yine de siz bilirsiniz, rica ederim.

      Sil
  6. güzel bir diziye benziyor emeğine sağlık. seni bir yazımda mimledim yapmak istersen buyur.
    http://sebebinydiki.blogspot.com.tr/2016/06/mim-op-evlen-ucurumdan-at.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz mimlediyseniz bana cevaplamak düşer, teşekkürler.

      Sil
  7. Güzele benziyor, ismini duymuştum sadece. Çok güzel tanıtmışsın, görseller eşliğinde verdiğin replik de çok iyi. :D Geçen girmeye çalıştım, bakım yapıyormuşsun bloguna. Artık tamamladın sanırım, değişiklikler fark ediliyor. Sidebar nereye gidersem orada. :D Hayırlı olsun güle güle kullan, yazı için de eline sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında hiçbir şey yapmadım. İzleyin derim diziyi çok iyi. Birkaç bölüm izleyince devamı geliyor zaten.

      Sil
  8. Sherlock sevər izləməlidirsə izləyim mütləq. Çox gözəl yazmısız həvəslə oxudum. Və izləmədən sevdim obrazları(karakterleri). :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sherlock'u sevdiyseniz bunu da izleyin derim. Karakterleri izledikçe daha çok seveceksiniz.

      Sil
  9. Benim en son girdiğime göre farklılıklar var baya. :) Bilemiyorum yine de. :) game of thrones bitiyor, bir kaç dizi önerisi var ikisi senden aldıklarım. Bir düzene sokup izleyeceğim artık. Bakalım... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizi biriktirip izlemek çok keyifli oluyor. Sadece temayı yeniden değiştirdim, ufak düzenlemeler ile son haline getireceğim.

      Sil
  10. İzlenecek ne çok dizi var bu da benlikmiş valla :)

    YanıtlaSil
  11. Bir solukta izlediğim efsane dizi...

    YanıtlaSil
  12. Yayın hortlatmakta üstüme yok gibi :) Bir türlü izleyip de devamını getiremediğim bir dizi. Geçen gün kaldığım yerden devam etmeye başladım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence çok iyi oldu çünkü fragman için koyduğum video bozulmuş ve düzeltmem için uyarıcı oldu yorumun. Bu diziyi senin de seveceğini düşünüyorum. İzlemeyi bırakma derim.

      Sil
  13. kıskandığım nadir karakterlerden biri sempatikliği ve gülüşü ile patrick jane örnek aldığım biri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle örnek alınabilecek sempatik bir karakter Patrick Jane.

      Sil

Ad

1. Cilt,1,100,1,1080P,1,11.22.63,1,12 Kızgın Adam,1,2018,1,4. Sezon,1,44. Çocuk,1,A Thousand Kisses Deep,1,Aksiyon Filmleri,3,Alcatraz'dan Kaçış,1,Alexa,2,Amelie,1,Analiz,1,Android,14,Android Haberleri,1,Android İpuçları,2,Android Uygulamaları,10,Animasyonlu İndirme Butonu,1,Anket,1,Antonio Banderas,1,Antremanlarla Matematik,1,Apk,2,Apk İndir,2,Arama Açıklaması,1,Arama Motorları,1,Araştırma,1,Arı,1,Ayrton Senna,1,Bana Dair,76,Base,1,Başarı,1,Başlık Efekt,1,Blog,2,Blog Keşif Etkinliği,1,Blog Nasıl Açılır?,1,Blogger,58,Blogger Eklentileri,18,Blogger Eklentisi,1,blogger haberleri,1,Blogger İpuçları,18,Blogger İstatistikler Widget'ı,1,Blogger Nedir,1,Blogger Sayfa Kaydırma Efekti,1,Blogger Sorunları,1,Blogger Tavsiyeleri,1,Blogger Temaları,6,Blogger Widget'ları,7,Blogger Yedekleme,1,Boks,1,Buton,2,camera,1,Can Dostum,1,Checker Gmail,1,Child 44,1,Chroma Keyboard,1,Cillian Murphy,1,Clev Note,1,CSS,2,Deadpool,1,Deadpool İndir,1,Diğer Kategoriler,10,Dinlediklerim,5,Dives İkon,1,Dizi,1,Dizi Replikleri,1,Drama Filmleri,3,Drop Caps,1,Duvar Kağıtları,1,Düşünce,1,Editörün Seçtikleri,4,Eklenti,2,Elementary,1,Etkileşim,1,Etkinlik,1,exi2.net,1,Fabrizio De André,1,Facebook,1,Film,6,Film İncelemesi,1,Film Puanlama,1,Film Replikleri,2,Filmler,6,First Character,1,First Letter,1,Flat İcon,1,Font,1,Forever,1,Formula 1,1,Forrest Gump,2,Frank Sinatra,1,Fringe,3,Galeri,5,Gary Oldman,1,Geçmişin Gölgesinde,2,Gerilim Filmleri,2,GetSiteControl,2,Google,2,Google Chrome,2,Google Fonts,1,Google Friend Connect,1,Google Plus,1,Google+,1,Google+ Toplulukları,1,Görsel,2,Guadalupe Pineda,1,Hayal Gücü Yüksek Sorular,1,Hayat ve Düşünce,1,Historia De Un Amor,1,HTML,2,Hugh Jackman,1,Instagram,1,Intoucheables,1,İcon,1,İkon Paketleri,1,İndex,1,İndir,4,İndirme Butonu,1,İnfografik,1,İstatistikler,1,İzlediklerim,20,Kalıcı Bağlantı,1,Kaliteli Blogger Eklentileri,1,Kaptan Amerika Kahramanların Savaşı,1,Kim Bu Semih,1,Kimdir,1,Kingsman: Gizli Servis,1,Kişisel Blog,9,Kişisel Yazılar,43,Kitap,1,Kullandıklarım,5,Launcher,1,Leonard Cohen,1,Logan,1,Logo Efekt,1,Lost in Translation,1,Material,2,Material Design,3,MeloCloud+ Music Player,1,Meta Açıklaması,1,Mijia Quartz Watch,1,Mim,10,Minimal Design,1,Mobil,2,Mobil Uyumlu Blogger Temaları,1,Muhammad Ali,1,Muhammad Ali Sözleri,1,Muhammad Ali'nin Hayatı,1,Müzik,7,Müzisyen,1,Nah Neh Nah,1,Nasıl Yapılır,5,Nasıl Yapılır?,3,Nedir,3,OGInstagram,1,Okuduklarım,2,Osmia Avosetta,1,Önemi,1,Öp Evlen Uçurumdan At,1,Özel Başlık Etiketleri,1,Paris'te Gece Yarısı,1,Paylaşım,1,PC,2,PC Uygulamaları,1,Peaky Blinders,2,Peppino Gagliardi,1,Pocket,1,Popüler Yayınlar,1,Radiogram,1,Radyo,1,Renato Carosone,1,Replikler,2,Repo Men,1,Resim ve Video,1,Resimli İndirme Butonu,1,Responsive,2,Robots txt,1,Rodrigo Amarante,1,Romantik Filmler,1,Root,2,Satın Aldıklarım,1,Schindler'in Listesi,2,Scroll Smooth,1,SEO,3,SEO Ayarları,1,Shareaholic,1,Shareit,2,Sherlock,3,Sherlock Holmes,1,Sıralama,1,Sinema,1,Site Haritası,1,Social Meter,1,Sosyal Medya,2,Soundcloud,1,Sözler,1,Spor,1,Sting,1,Tasarım,1,Tavsiyelerim,1,Teknoloji,1,Tema,1,Template Clue,1,The Blacklist,1,The Mentalist,2,The Mentalist Replikleri,1,The Pianist,1,Tom Hardy,2,Tozlu ve Yıkık Blog,1,True Detective,2,Tuyo,1,TVShow Time,2,Uygulama,1,Ücretsiz İkon,1,Üst Sıralara Çıkmak,1,Vaya Con Dios,1,Video,2,Videolar,1,Website,1,WhatFont,1,Woorank,1,Word Count,1,Wordpress,1,Xiaomi,1,Yabancı Diziler,9,Yabancı Radyo,1,Yardımlaşma,1,Yayın Ayarları,1,Yaz Tatili,1,Yazar Olmak,1,Yazı,2,Yazı Kutusu,1,Yazı Yazmak,1,Yıl Dönümü,1,Yıldız Sıralamalı,1,Yıldızlararası,1,Youtube,1,Ziyaretçi Trafiği,1,
ltr
item
Semih Keçecioğlu - Kişisel Blog: İzlediklerim #5: The Mentalist
İzlediklerim #5: The Mentalist
İzlediğim yabancı dizi The Mentalist hakkında bilgi. Oyuncular, konusu, IMDB vs.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjxFD6H7GMTZ24cFFoM1xSARQ69dh4FkfPx2o6ida1KBxtg9rUghzJcTBRDTFFIb212TMrEI6auVY0_dKOSW8O4P6tJ3ub76xiX_jZo36Ypx8fVu4qiCehmB4LZBevLWkqwgqerOyl1eZA/s400/%25C4%25B0zlediklerim+5+The+Mentalist.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjxFD6H7GMTZ24cFFoM1xSARQ69dh4FkfPx2o6ida1KBxtg9rUghzJcTBRDTFFIb212TMrEI6auVY0_dKOSW8O4P6tJ3ub76xiX_jZo36Ypx8fVu4qiCehmB4LZBevLWkqwgqerOyl1eZA/s72-c/%25C4%25B0zlediklerim+5+The+Mentalist.jpg
Semih Keçecioğlu - Kişisel Blog
https://semihkececioglu.blogspot.com/2016/06/izlediklerim-5-the-mentalist.html
https://semihkececioglu.blogspot.com/
https://semihkececioglu.blogspot.com/
https://semihkececioglu.blogspot.com/2016/06/izlediklerim-5-the-mentalist.html
true
3247702708061337910
UTF-8
Tüm yazılar yüklendi. Hiçbir yazı bulunamadı. Tümünü Gör Devamını Oku Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Yazan: Ana Sayfa Sayfalar Yazılar Tümünü Gör BENZER YAZILAR Etiket Arşiv Ara Tüm Yazılar Bulunamadı Geri Ana Sayfa Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisas Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara şimdi 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftadan uzun bir süre önce Takipçiler Takip Et Premium STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm kodları kopyala Tüm kodları seç Tüm kodlar kopyalandı Çalışmazsa CTRL+C kombinasyonunu kullan Table of Content