Etkinlik #1: Film Meydan Okuması

Sinema ve film dünyasından 31 adet soru ve bu soruların cevaplarının yer aldığı film meydan okuması başlıklı etkinlik yazısı.

Etkinlik #1: Film Meydan Okuması
Son zamanlarda birçok blogda film meydan okuması ile ilgili yazılar gördüm. Gördükten sonra ise ilgilisi de olduğum bu etkinliğe katılmaya karar verdim. Normalde bu meydan okumaya göre içerisinde bulunduğumuz mayıs ayının her günü için bir sorunun cevabını yazı olarak paylaşmak gerekiyor. Bunun için ne yazık ki hem çok geç kaldım hem de kişisel blogumda aynı ayda bu formatta 31 adet yazının çok fazla olabileceğini düşündüm. Böylece tüm soruların cevaplarını tek bir yazıda bütün olarak vermeye karar verdim. Formata biraz aykırı olsa da... Her ne kadar bazı soruların tek cevabı olmasa da soruyu okuduğumda aklıma ilk geleni ya da aklıma gelenler arasından seçim yaptığımı cevap olarak vereceğimi de belirtmek isterim.

Film Meydan Okuması

1. En az sevdiğiniz film hangisi?

Şüphesiz Entre Les Murs. Birçok ödül ve ödül adaylığı elde etmesine karşın, izlerken beni oldukça sıkmış Fransız yapımı bir film. Fransadaki eğitim sisteminin içerisinde bulunduğu durum bir sınıf içerisinde öğretmen ve öğrenciler gözünden ekranlara yansıtılmış. Her ne kadar öğretici bir yanı olsa ve ortalama üzerinde bir puan alsa da keyif alarak izlediğimi söylemem. Belki oyuncular farklı olsa ya da bir kez daha izleseydim fikrim değişebilirdi ama en az sevdiğim film olarak ilk aklıma gelen her zaman Entre Les Murs olacak.

2. En son izlediğiniz film hangisi?

Efsane Formula 1 pilotu Ayrton Senna'nın hayatını içeren Senna, izlediğim en son film. Bu filmde Ayrton Senna'nın Formula 1 kariyerinin başlangıcı, Lotus-McLaren yılları ve son olarak Williams'dayken trajedik ölümü, etkileyici ve  gerçekçi bir şekilde ekranlara yansıtılmış. Tamamen gerçek ses ve görüntülerden oluşan belgeselvari muhteşem bir film. İlgilisi olmasanız bile derinden etkilenmeniz mümkün.

3. En sevdiğiniz aksiyon/macera filmi oyuncusu?

Jason Statham. 1998'deki Ateşten Kalbe Akıldan Dumana filminden 2021 de çıkacak olan Cash Truck filmine kadar nevi şahsına münhasır kel kafası ve karizmatikliğiyle beyaz perdelerde yer alan ve beni  bu özellikleriyle etkileyen bir aktör kendisi. 

4. En sevdiğiniz korku filmi hangisi?

İzlediğim korku filmi sayılıdır. İzlemekten de hiç keyif almam açıkçası. Yine de izlediklerim arasından beğendiğim ve en gerçekçi olan REC filmini bu soru için cevap olarak verebilirim. Kamera görüntüleri eşliğinde izleyici oradaymış hissi veren ve ortalamanın üzerinde bir film.

5. En sevdiğiniz drama filmi hangisi?

Başroldeki en beğendiğim aktörlerden olan Tom Hanks'in muhteşem oyunculuğu sayesinde beni etkileyen Forrest Gump, en sevdiğim drama filmlerinin başında gelir. Uzun bir süreye sahip olmasına rağmen hiç sıkmadan akıcı bir şekilde izlenen, bittiğinde ise derinden etkileyen muhteşem bir başyapıt Forrest Gump.

6. En sevdiğiniz komedi filmi hangisi?

Komedi filmlerinin baş aktörü Jim Carrey'in yer aldığı Truman Show en sevdiğim komedi filmlerinin başında gelir. Senaryo, komedinin yanında bilim kurgu ve dramın yer alması, Jim Carreyin performansı bu filmi bana göre diğer komedi filmlerinden bir adım öteye taşıyor.

7. Sizi mutlu eden bir film seçin.

Wonder. Başroldeki küçük çocuğun hikayesi ve hayata tutumu, Owen Wilson'un da filmde yer alması filmi izlenebilir ve keyifli kılıyor. Ailecek izlenebilecek ve ister istemez mutlu edecek sıcak bir film.

8. Sizi mutsuz eden bir film seçin.

2. Dünya Savaşı sırasında gerçekleşen Yahudi Soykırımı'nı ele alan Schindler'in Listesi. Şüphesiz izlenildiğinde üzüntü verecek ve düşüncelere daldıracak, bir nebze gerçeklerle yüzleştirecek bir film.

9. Repliklerini ezberlediğiniz bir film seçin.

Yukarıda bahsettiğim Jason Statham'ın yer aldığı Ateşten Kalbe Akıldan Dumana filmi. Filmin başlangıcındaki işportacı sahnesinde gerçeği ile uzaktan yakından alakası olmayan "Yalnızca alacak olanlar gelsin, sadece bakmak için gelenler kalabalık etmesin." dublajı ile başlayan replikleri keyifle seyrederken ezberlediğimi söyleyebilirim.

10. En sevdiğiniz yönetmen kim?

İzlendiğinde düşüncelere daldıracak, beynimizi yoracak ve yine de keyif alabileceğimiz filmler ortaya çıkaran Christopher Nolan. Memento, The Prestige, Inception ve Yıldızlararası gibi müthiş filmler bir çırpıda aklıma gelen müthiş eserleri.

11. En sevdiğiniz sinema salonu hangisi?

Sinemaya çok nadir giderim aslında. Gittiklerim arasından da en sevebileceğim, bende iz bırakan bir salon olmadı açıkçası. Fakat bir seçim yapmak durumunda kalırsam, Taksim'de cadde üzerinde yer alan bir AVM'nin sinema salonu, diğer gittiklerimden düzen ve kalite olarak bir adım önde olabilir. Adını hatırlamıyorum.

12. En sevdiğiniz animasyon hangisi?

Muhteşem Türkçe dublajıyla akıllarda iz bırakan efsanevi Buz Devri en sevdiğim animasyon filmidir. Aslında çok fazla izlediğim animasyon da yok. Olsaydı muhtemelen yine bu filmi seçerdim.

13. En iyi kitap uyarlaması sizce hangisi?

Bu soruya sağlıklı cevap verebilmem için uyarlama filmlerinin kitaplarını da okumam gerekirdi. Hiçbir kitap uyarlaması filmin kitabını okumadım açıkçası. İzlemediğim fakat müthiş olduğunu bildiğim filmler de var bu konuyla ilgili. Seçimimi Yeşil Yol filminden yana kullanıyorum. Uzun, duygusal ve bir o kadar da akıcı bir film.

14. En sevdiğiniz film repliği hangisi?

Birçok sevdiğim replik var fakat bir seçim yaparak The Pianist filminde yer alan bu repliği sunuyorum.
Sanki çok ömrümüz varmış gibi, beklemeyi öğretiyor bize hayat.

15. En sevdiğiniz bilim kurgu filmi hangisi?

En sevdiğim aktörlerden Matthew McConaughey ve en sevdiğim yönetmenlerden Christopher Nolan'ın ortak imzası olan Yıldızlararası en sevdiğim bilim kurgu filmidir, her ne kadar beyni bulandırsa da...

16. Bu sene, şimdiye kadar, izlediğiniz en iyi film hangisi?

Ünlü matematikçi John Nash'in hayat hikayesinin yer aldığı Akıl Oyunları bu sene şimdiye kadar izlediğim en iyi filmlerdendi. Etkileyici, düşündüren ve akıcı müthiş bir film.

17. Geçen sene izlediğiniz en iyi film hangisiydi?

Açıkçası geçen sene hangi filmleri izlediğimi hatırlamıyorum. Biraz düşündükten sonra geçen sene izlediğimi tahmin ettiğim Memento filmini söylemek istiyorum. Yine Nolan imzalı, akıl bulandıran, psikolojik bir film. Böyle filmlere bayılıyorum.

18. Sizi hayal kırıklığına uğratan bir film seçin.

Denzel Washington'ın başrolde olduğu The Equalizer 2 filmi. İlk filmini izledikten sonra 2. filminin de çıkacağını öğrendiğim anda heyecan içerisinde beklentiye girmiştim fakat Denzel'in oyunculuğu dışında bende etki bırakan bir şey olmadı. Hatta neden yer verdiklerine anlam veremediğim ülkemiz ile ilgili yanlış imajlar içeren sahneler de mevcut.

19. Favori aktörünüz?

Karizmatikliği, oyunculuğu ve harika ses tonuyla Matthew McConaughey. Adının söylenmesi de bir o kadar karizmatik. İzlediğim her filminde oyunculuğu ile adeta resital sunuyor.

20. Favori aktristiniz?

Scarlett Johansson, net. Oynadığı her filmde büyüleyen bir aurası var. Özellikle Lucy ve The Island filmlerinde çok beğenmiştim. 

21. Sizce en çok abartılan film hangisi?

Son zamanalarda Netflix'de de yer almaya başlayan Cinayet Süsü filminin çok abartıldığını düşünüyorum. Açıkçası filmi izlemedim fakat çoğu kişi popülerite üzerinden seyrediyor kanaatindeyim. Şahsen seyretmeyi düşünmüyorum, bir yandan da nesi bu kadar abartılıyor diye de seyretmek istiyorum. Bunun gibi birkaç film daha var ama soru için cevap olarak bir tanesi yeterli.

22. Sizce en az kıymeti bilinmiş film hangisi?

Kıymeti bilinmeyen fakat iyi olan birçok film var. Scarlett Johansson'un başrolde olduğu The Island filmi de bunlardan birisi. Hiç inceleme yazısı, yorumu ya da paylaşımları ile karşılaşmadım. Bahsedeni de pek görmedim. Fakat böyle olmasına karşın gayet de müthiş bir film.

23. En sevdiğiniz film kahramanı hangisiydi?

Süper kahraman filmlerini pek tercih etmesem de Spider Man'i en sevdiğim film kahramanı olarak söyleyebilirim. Çocukluğumda aklımın derinliklerinde ilk yer edinen bir kahraman. Özellikle Tobey Maguire'ın yer aldığı Spider Man.

24. Favori belgeseliniz?

En son seyrettiğim ve yazının başında bahsettiğim Senna. Muhtemelen hayatım boyunca da favori belgeselim olarak yer alacak.

25. Kimsenin seveceğinizi zannetmediği ama sevdiğiniz bir film seçin.

Açıkçası böyle bir film şu anda aklıma gelmedi. Gelirse daha sonra burayı güncellerim.

26. Kirli zevkiniz olarak nitelendireceğiniz bir film seçin.

Psikolojik ve beyin bulandıran filmlerin benim için kirli zevk olduğunu söyleyebilirim. Buradaki önerim Requiem for a Dream. Herkesin bildiği ama bu filmde geçtiğini bilmediği bir müziğe, harika sinema çekimlerinin yer aldığı sahnelere ve beyin bulandıran fakat akıcı bir niteliğe sahip.

27. En sevdiğiniz klasik film hangisi?

En iyi film listelerinin başında yer alan, siyah beyaz görünümde, 1957 yapımı 12 Kızgın Adam. Tek mekanda geçen, ders niteliğinde, dönemin anlayışını yansıtan akıcı bir film.

28. En güzel film müzikleri hangisindeydi?

Seçimimi The Man from U.N.C.L.E filminden yana kullanacağım. Film müziklerinin yer aldığı Spotify listesini aşağıya ekliyorum. Özellikle Renda-Se ve Che Vuole Questa Musica Stasera müzikleri favorilerim arasında.

29. Bir konuda fikrinizin değişmesine yol açan film hangisi?

Intoucheables. Bu filmle birlikte yazının başında bahsettiğim Entre Les Murse filminden doğan Fransız yapıtlarına olan ön yargım tersine döndü. Gayet başarılı filmler de çıkarabiliyorlarmış anlayışının bende yer edinmesini sağladı. Ayrıca düşük bütçe ile de mükemmel filmlerin de olabileceğini bu film sayesinde gözlemleyebildim diyebilirim.

30. En sevdiğiniz film hangisi?

Buraya birçok film yazabilirim fakat birçok kez izlediğim The Pianist filmini cevap olarak vermek istiyorum.

31. En kısa zamanda izlemek istediğiniz film hangisi?

The Godfather serisi. Birçok kez seyretme girişiminde bulunsam da çok fazla ilerleyemeden ya kapattım ya da uyuyakaldım. Daha sonra nedense hiç filmi açma girişiminde bulunmadım. En kısa zamanda seyretmek ve bu başyapıtla geç de olsa tanışmak istiyorum.

Film konusu ile ilgili üzerine düşünülmüş 31 adet soru eşliğinde film meydan okuması fikrini çok beğendim. Dilerim tatmin edici cevaplar vermişimdir. Böylece filmler hakkında okuyucu olarak birçok öneri ile karşılaşabiliriz ve bu günlerde etkileşim seviyesini yukarıya çıkarabiliriz. Bu etkinlik ile ilgili bir yazının blogunda yer edinmesini istediklerim ise: Ahmet Aşkın, İlkay Gürler, Blog Tecrübem, Mavi Yazar, Momentos, Ephendy, Yaşamdan Yazılar, Tuvalet Kağıdına Notlar ve Öneri Makinesi. Tabii kabul ederseler.

Yorumlar

Blogger: 2

Ad

1. Cilt,1,100,1,1080P,1,11.22.63,1,12 Kızgın Adam,1,2018,1,4. Sezon,1,44. Çocuk,1,A Thousand Kisses Deep,1,Aksiyon Filmleri,3,Alcatraz'dan Kaçış,1,Alexa,2,Amelie,1,Analiz,1,Android,14,Android Haberleri,1,Android İpuçları,2,Android Uygulamaları,10,Animasyonlu İndirme Butonu,1,Anket,1,Antonio Banderas,1,Antremanlarla Matematik,1,Apk,2,Apk İndir,2,Arama Açıklaması,1,Arama Motorları,1,Araştırma,1,Arı,1,Ayrton Senna,1,Bana Dair,76,Base,1,Başarı,1,Başlık Efekt,1,Blog,2,Blog Keşif Etkinliği,1,Blog Nasıl Açılır?,1,Blogger,58,Blogger Eklentileri,18,Blogger Eklentisi,1,blogger haberleri,1,Blogger İpuçları,18,Blogger İstatistikler Widget'ı,1,Blogger Nedir,1,Blogger Sayfa Kaydırma Efekti,1,Blogger Sorunları,1,Blogger Tavsiyeleri,1,Blogger Temaları,6,Blogger Widget'ları,7,Blogger Yedekleme,1,Boks,1,Buton,2,camera,1,Can Dostum,1,Checker Gmail,1,Child 44,1,Chroma Keyboard,1,Cillian Murphy,1,Clev Note,1,CSS,2,Deadpool,1,Deadpool İndir,1,Diğer Kategoriler,10,Dinlediklerim,5,Dives İkon,1,Dizi,1,Dizi Replikleri,1,Drama Filmleri,3,Drop Caps,1,Duvar Kağıtları,1,Düşünce,1,Editörün Seçtikleri,4,Eklenti,2,Elementary,1,Etkileşim,1,Etkinlik,1,exi2.net,1,Fabrizio De André,1,Facebook,1,Film,6,Film İncelemesi,1,Film Puanlama,1,Film Replikleri,2,Filmler,6,First Character,1,First Letter,1,Flat İcon,1,Font,1,Forever,1,Formula 1,1,Forrest Gump,2,Frank Sinatra,1,Fringe,3,Galeri,5,Gary Oldman,1,Geçmişin Gölgesinde,2,Gerilim Filmleri,2,GetSiteControl,2,Google,2,Google Chrome,2,Google Fonts,1,Google Friend Connect,1,Google Plus,1,Google+,1,Google+ Toplulukları,1,Görsel,2,Guadalupe Pineda,1,Hayal Gücü Yüksek Sorular,1,Hayat ve Düşünce,1,Historia De Un Amor,1,HTML,2,Hugh Jackman,1,Instagram,1,Intoucheables,1,İcon,1,İkon Paketleri,1,İndex,1,İndir,4,İndirme Butonu,1,İnfografik,1,İstatistikler,1,İzlediklerim,20,Kalıcı Bağlantı,1,Kaliteli Blogger Eklentileri,1,Kaptan Amerika Kahramanların Savaşı,1,Kim Bu Semih,1,Kimdir,1,Kingsman: Gizli Servis,1,Kişisel Blog,9,Kişisel Yazılar,43,Kitap,1,Kullandıklarım,5,Launcher,1,Leonard Cohen,1,Logan,1,Logo Efekt,1,Lost in Translation,1,Material,2,Material Design,3,MeloCloud+ Music Player,1,Meta Açıklaması,1,Mijia Quartz Watch,1,Mim,10,Minimal Design,1,Mobil,2,Mobil Uyumlu Blogger Temaları,1,Muhammad Ali,1,Muhammad Ali Sözleri,1,Muhammad Ali'nin Hayatı,1,Müzik,7,Müzisyen,1,Nah Neh Nah,1,Nasıl Yapılır,5,Nasıl Yapılır?,3,Nedir,3,OGInstagram,1,Okuduklarım,2,Osmia Avosetta,1,Önemi,1,Öp Evlen Uçurumdan At,1,Özel Başlık Etiketleri,1,Paris'te Gece Yarısı,1,Paylaşım,1,PC,2,PC Uygulamaları,1,Peaky Blinders,2,Peppino Gagliardi,1,Pocket,1,Popüler Yayınlar,1,Radiogram,1,Radyo,1,Renato Carosone,1,Replikler,2,Repo Men,1,Resim ve Video,1,Resimli İndirme Butonu,1,Responsive,2,Robots txt,1,Rodrigo Amarante,1,Romantik Filmler,1,Root,2,Satın Aldıklarım,1,Schindler'in Listesi,2,Scroll Smooth,1,SEO,3,SEO Ayarları,1,Shareaholic,1,Shareit,2,Sherlock,3,Sherlock Holmes,1,Sıralama,1,Sinema,1,Site Haritası,1,Social Meter,1,Sosyal Medya,2,Soundcloud,1,Sözler,1,Spor,1,Sting,1,Tasarım,1,Tavsiyelerim,1,Teknoloji,1,Tema,1,Template Clue,1,The Blacklist,1,The Mentalist,2,The Mentalist Replikleri,1,The Pianist,1,Tom Hardy,2,Tozlu ve Yıkık Blog,1,True Detective,2,Tuyo,1,TVShow Time,2,Uygulama,1,Ücretsiz İkon,1,Üst Sıralara Çıkmak,1,Vaya Con Dios,1,Video,2,Videolar,1,Website,1,WhatFont,1,Woorank,1,Word Count,1,Wordpress,1,Xiaomi,1,Yabancı Diziler,9,Yabancı Radyo,1,Yardımlaşma,1,Yayın Ayarları,1,Yaz Tatili,1,Yazar Olmak,1,Yazı,2,Yazı Kutusu,1,Yazı Yazmak,1,Yıl Dönümü,1,Yıldız Sıralamalı,1,Yıldızlararası,1,Youtube,1,Ziyaretçi Trafiği,1,
ltr
item
Semih Keçecioğlu - Kişisel Blog: Etkinlik #1: Film Meydan Okuması
Etkinlik #1: Film Meydan Okuması
Sinema ve film dünyasından 31 adet soru ve bu soruların cevaplarının yer aldığı film meydan okuması başlıklı etkinlik yazısı.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi4yFyLVWvIGsDBAmM5lkAK4pzBDNZmLuAxd4hRzXpPRQRMvsYAhSs_g0iDIddYlON2Y_irRJnR7jfuFEIs8sPBdnf2a6eN_TPU6jQ2hpp_1dcKEgb6VIfUnO7_dhITh45AeTCXWW42VLo/s640/Etkinlik+1+Film+Meydan+Okumas%25C4%25B1.webp
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi4yFyLVWvIGsDBAmM5lkAK4pzBDNZmLuAxd4hRzXpPRQRMvsYAhSs_g0iDIddYlON2Y_irRJnR7jfuFEIs8sPBdnf2a6eN_TPU6jQ2hpp_1dcKEgb6VIfUnO7_dhITh45AeTCXWW42VLo/s72-c/Etkinlik+1+Film+Meydan+Okumas%25C4%25B1.webp
Semih Keçecioğlu - Kişisel Blog
https://semihkececioglu.blogspot.com/2020/05/etkinlik-1-film-meydan-okumasi.html
https://semihkececioglu.blogspot.com/
https://semihkececioglu.blogspot.com/
https://semihkececioglu.blogspot.com/2020/05/etkinlik-1-film-meydan-okumasi.html
true
3247702708061337910
UTF-8
Tüm yazılar yüklendi. Hiçbir yazı bulunamadı. Tümünü Gör Devamını Oku Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Yazan: Ana Sayfa Sayfalar Yazılar Tümünü Gör BENZER YAZILAR Etiket Arşiv Ara Tüm Yazılar Bulunamadı Geri Ana Sayfa Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisas Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara şimdi 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftadan uzun bir süre önce Takipçiler Takip Et Premium STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm kodları kopyala Tüm kodları seç Tüm kodlar kopyalandı Çalışmazsa CTRL+C kombinasyonunu kullan Table of Content