İzlediklerim #7: Bu Hafta İzlediklerim

Kişisel blogumun izlediklerim serisinin 7. yazısı.

İzlediklerim #7: Bu Hafta İzlediklerimUzun zamandır çok fazla film seyretmemiştim. Ben de her şeye ara verip film izlemeye karar verdim ve "Bu Hafta İzlediklerim" serisinin 2.si ile karşınızdayım. Filmleri tavsiye üzerine izlediğimden dolayı hepsini beğendiğimi söyleyebilirim. Ya da bu filmlerin hepsi mi güzel, bir anlam veremedim. Her neyse, izlediğim filmlere sırasıyla ufaktan bir göz atalım, ne dersiniz?

Spectre


İzlediklerim #7: Bu Hafta İzlediklerim

Film Hakkında Spectre
Vizyon Tarihi 2015
Yönetmen Sam Mendes
Başrol Oyuncuları Daniel Craig, Lea Seydoux, Christoph Waltz
Süresi2 Saat 28 Dakika
IMDB Puanı 6,8
İçeriği Aksiyon, Macera
Çoğu kişinin izlese de izlemese de (çünkü ben bu filme kadar James Bond filmi seyretmemiştim) bildiği bir karakter olan 007 James Bond filmlerinden bir tanesidir. James Bond serisinin son filmi olan Spectre, içerisinde bol aksiyon ve macera olan bir film. Ayrıca bu filmde James Bond karakterini farklı bir oyuncu (Daniel Craig) oynadığından birçok izleyici tarafından tepki görmüştü.

Gizli bir görev için Meksika'ya gönderilen 007, işleri berbat ettikten sonra başka bir görevin peşine düştü. Gizli bir toplantıya sızdı ve Spectre adlı gizli bir örgütü gün yüzüne çıkarttı. Eski düşmanına ulaştıktan sonra, kızının yerini öğrendi. Çok şey bildiğinden kızıyla iş birliği yaptı. İşinde başarılı olan Q ve görev vereninin yardımları ile birlikte Spectre'ı çökerten Bond, daha sonra işi bırakır ve mutlu bir sonla film biter.

Aksiyon, macera kombini arıyorsanız izlemenizi düşündüğüm bir film. Mükemmel bir film olmasa da zaman geçirmek için izlenebileceğini düşünüyorum. Bu arada bu Bond ne çapkın adam be! Az daha söylemeyi unutuyordum film başlarken çizgi filmlerden aşina olduğumuz efsane aslan ve kükremesi var.

Ajan


İzlediklerim #7: Bu Hafta İzlediklerim

Film Hakkında Ajan
Vizyon Tarihi 2015
Yönetmen Paul Feig
Başrol Oyuncuları Melissa McCarthy, Jason Statham, Jude Law
Süresi2 Saat 10 Dakika
IMDB Puanı 7,1
İçeriği Aksiyon, Macera, Komedi
Klasik ajan filmlerinden çok farklı bir film olan Ajan, aksiyon ve maceranın yanına komedi de katarak çok farklı bir film olmuş. İlk başlarda yukarıdaki posterde sağda bulunan yakışıklı abimiz şekil şukul hareketler yapınca ve posterde Ceysın amcayı görünce aha dedim mükemmel bir film beni bekliyor. Fakat çok yanıldım. Yani baştan söyleyeyim, bu filmi klasik bir ajan filmi değil de komedi filmi izlermiş gibi izleyin. Her şey ortadaki gözlüklü ablamız tarafından yapılıyor. Bu arada Jason Statham ile Melissa McCarthy isimlerinin yeri değişik olduğundan sanki ufak bir espri yapılmış!

CIA'de çalışan Susan ve Fine muhteşem bir ikilidir. Fine sahada görev alırken, Susan da teknik olarak uzaktan yardımcı oluyordu. Görevleri ölümcül silahlar satan çeteyi etkisiz hale getirmekti. Daha sonra Fine'ın öldüğü haberi gelir ve Susan ve teknik destektekiler hariç herkes ifşa olmuştur. Başkan olacaklar hakkında toplantı yaparken hiçbir bilgisi ve tecrübesi olmayan Susan, bu göreve gönüllü olur. Daha sonrası ise bol aksiyon, bol komedi bizleri beklemektedir.

Bu arada film bence bir yandan da ders vermekteydi. İnsanların dış görünüşlerine bakarak yargılamanın yanlış olduğunu gösteriyordu.

Ada


İzlediklerim #7: Bu Hafta İzlediklerim

Film Hakkında Ada
Vizyon Tarihi 2005
Yönetmen Michael Bay
Başrol Oyuncuları Ewan McGregor, Scarlett Johansson
Süresi2 Saat 16 Dakika
IMDB Puanı 6,9
İçeriği Aksiyon, Macera, Romantik
Tek kelimeyle harika bir kaçış filmi diyebilirim. Film 2005 yılında geçtiğinden gelecek olarak 2019 yılı canlandırılmıştır. Şiddetle tavsiye ettiğim bu filmi başından sonuna kadar sıkılmadan izlediğimi söyleyebilirim.

Ünlü kişilerin, devlet adamlarının ve daha birçok önemli kişilerinin sigorta poliçesi yapılmış ve bir tesiste klonlanmıştır. Tesistekiler olanlardan haberdar olmadan bir sistem üzerine yaşamlarını sürdürüyor ve zaman zaman kura çekilerek şanslı kişinin adada iyi bir yaşam imkanı ile ödüllendirileceği söyleniyordu. Binlerce klon arasından bir kişi yaşadığı hayatı sorguluyor ve bir şeylerin yanlış gittiğini düşünüyordu.

Yine bir gün kura çekildi ve yöneticinin şanslı olduğunu söylediği klonu yaşadığı yerden adaya göndermek amacıyla çıkardılar. Bizim meraklı ve sorgulayıcı karakterimiz şans eseri onun bir masada bağlandığını ve organının çıkarıldığını görür. Gördükleri karşısında şoke olan Lincoln, sorgulamaya devam etmektedir. Kafasına bu tesisten kaçmayı koyan Lincoln, günler sonraki kurada seçilen kişinin tesiste sevdiği bir bayan arkadaşı olduğunu görür ve bu bayan arkadaşı ile birlikte akıl almaz bir kaçışın içine girer.

Dünya hayatından tamamen yoksun bu ikili sahiplerini bulmaya, gerçekleri söylemeye ve bu işkenceye bir son vermek istemektedir. Ardından gelen bol aksiyon, bol macera ve sonunda gelen aşk bizleri beklemektedir. Bu filmi kesinlikle izleyin derim. Acaba 3 yıl sonra hayatımızda böyle bir teknoloji olacak mı? diye düşünmüyor değilim.

Yüz Yüze


İzlediklerim #7: Bu Hafta İzlediklerim

Film Hakkında Yüz Yüze
Vizyon Tarihi 1997
Yönetmen John Woo
Başrol Oyuncuları John Travolta, Nicolas Cage
Süresi2 Saat 18 Dakika
IMDB Puanı 7,3
İçeriği Aksiyon, Dram,
Yıllardır ekranlarda alışagelinen John Travolta ile Oscar ödüllü Nicolas Cage bu filmde oynamaktadır. Sonlarında aksiyon nirvanaya ulaşsa da biraz dram içermektedir. İzlenilecek güzel filmlerden biri daha ile karşınızdayım.

FBI'da çalışan Archer, Castor Troy'un Los Angeles'a sakladığı biyolojik silahın peşindedir. Dramatik bir gerçek vardır ki Troy yıllar önce Archer'ın çocuğunu öldürmüştür. Sonraları Archer Troy'u ele geçirir ve öldürdüğünü zanneder. Komada olan Troy ve kardeşi dışında silahın yerini bilen yoktur. FBI'da çalışan arkadaşının bir fikri üzerine bombanın yerini öğrenmek için başarılı bir operasyon ile çocuğunun katilinin yüzünü alır.

Fakat Troy komadan bir anda uyanır ve çok geçmeden gerçeği anlar. Troy ise Archer'ın yüzünü operasyon sonucu almış ve yüz naklini bilen tüm kişileri yok etmiştir. Böylece Archer Troy, Troy ise Archer olmuştur. Nefes kesen kovalamacalar, Archer'ın karısına kendini inandırma çabaları ve daha birçok şey bu filmde sizleri beklemektedir.

1997 yılında böyle bir teknoloji düşünülmesi gerçekten ilgi çekici. İzlemeyen izlesin, izlettirsin yani o derece iyi bir film.

Seven


İzlediklerim #7: Bu Hafta İzlediklerim

Film Hakkında Yüz Yüze
Vizyon Tarihi 1995
Yönetmen David Fincher
Başrol Oyuncuları Brad Pitt, Morgan Freeman
Süresi2 Saat 7 Dakika
IMDB Puanı 8,6
İçeriği Polisiye, Gizem,
Brad Pitt ve Morgan Freeman efsane bir ikili olmuş. Dünya'nın gelmiş geçmiş en iyi filmlerinden olan Seven filminde, Hristiyanlık inancına göre 7 büyük günahı işleyen kişileri vahşice öldüren bir seri katil ve peşlerinde olan iki başarılı dedektifin hikayesini anlatmaktadır.

Benim anlamadığım bu filme neden başyapıt denmiş, zira ortada başyapıtlık bir film göremedim. Tabi bu kişiden kişiye değişir.  Sonu ise insanı bugda bırakacak cinstendi. Biri beni aydınlatsa iyi olur aslında. Yine de Brad Pitt ve Morgan Freeman'ı görmek için bile izlenir bu film, gerisini sizin düşüncelerinize bırakıyorum.

Son Şövalyeler


İzlediklerim #7: Bu Hafta İzlediklerim

Film Hakkında Son Şövalyeler
Vizyon Tarihi 2015
Yönetmen Kazuaki Kiriya
Başrol Oyuncuları Clive Owen, Morgan Freeman
Süresi1 Saat 55 Dakika
IMDB Puanı 6,2
İçeriği Aksiyon, Macera,
Karşınızda yeniden Morgan Freeman. Yargılanma sonucu lordunun kellesini alan bir uşağın, intikam düşüncelerini anlatan bu film bir harika ötesi. Bana göre hak ettiği puanı alamamış olsa da kesinlikle izleyin derim. Akıl almaz bir strateji ve bununla birlikte gelen dramatik son. Filmi ifade etmek için cümle kuramıyorum neredeyse. Eski çağları canlandıran Son Şövalyeler, gerek ses olsun gerekse grafikler olsun gayet güzel. Daha ne söylenilebilir ki.

Son Sözler

İzlediğim filmler bunlar ile sınırlı değildi, 2 tane daha izlediğim film vardı. Fakat bunları ayrı olarak ayrıntılı ele almak istediğimden kısaca geçmek istemedim. Sizler bu filmler hakkında neler düşünüyorsunuz? Aralarından izledikleriniz, beğendikleriniz ya da beğenmedikleriniz var mı? Düşüncelerinizi yorum bölümünde belirtebilirsiniz.

Yorumlar

Blogger: 20
  1. Ajan filmi efsanedir ya çok bayıldım jason beklenilen gibi çıkmaması güldürdü :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jason neredeyse yoktu filmde zaten. Beni de çok fazla güldürdü bu film 😂

      Sil
  2. Ben çoğu zaman korku gerilim filmleri tercih ederim ama önerilerinizi de değerlendireceğim,teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzleyecekseniz Ada filmi ile başlayabilirsiniz. Madem ki korku seviyorsunuz, Rec filmini izlemediyseniz önerebilirim.

      Sil
  3. Sen bence devamlı sinema üzerine yaz Semih :)

    YanıtlaSil
  4. Tebrikler ne güzel filmler izlemişsiniz.Ben de uygun zamanda daha ayrıntılı bakacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım ki beğeneceğiniz bir film çıkar. Ayrıntılı olarak ele alacağım film tam da size uygun, beklemede kalın.

      Sil
  5. Nicolas Cage sever biri olarak Yüz Yüze'yi izlemiştim ama uzun zaman oldu unutmuşum. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ilk kez Nicolas Cage filmi seyrettim. İsterseniz bu muhteşem filmi tekrar izleyebilirsiniz.

      Sil
  6. Bu hafta izlediklerim listesinden bilmediğim tek film son şövalyeler oldu. Ada ve Face to Face filmleri beğendiklerim arasında, sanırım 2 şer kez izlemişimdir. Ada filminin henüz nedenini çözemediğim garip bir çekiciliği var. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son Şövalyeler'i de izleyin derim. Ada filmindeki kaçış sahnesi çok güzeldi. Belki de sizin ilginizi çeken kısım kaçış sahnesidir.

      Sil
  7. Buradaki filmleri izlemedim ama Ajan filmini bir kaç defa duymuştum. Bakalım boş vaktim olursa bende izleyeceğim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence boş vakitlerinizde Ada, Son Şövalyeler ve Yüz Yüze filmlerine de bakmalısınız. Ajan filmi de zevklidir, izleyin boş vaktinizde tabi ki 😂

      Sil
    2. Teşekkür ederim tavsiyeler için.

      Sil
  8. Spectre ve Ajan filmlerini izledim.Sıkmayan başarılı filmler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle , diğerlerine de bir bakın isterseniz. Onlar da sıkmayan ve başarılı bir film.

      Sil
  9. Ajan filmini Jason Statham filmlerini sevdiğim halde izlememiştim izlenecekler listesine attım. Teşekkürler paylaşımın için. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jason Statham filmi fakat, Jason fazla ön planda değil. Bu arada klasik Jason-aksiyon kombinini bu filmde pek bulamayabilirsiniz.

      Sil

Ad

1. Cilt,1,100,1,1080P,1,11.22.63,1,12 Kızgın Adam,1,2018,1,4. Sezon,1,44. Çocuk,1,A Thousand Kisses Deep,1,Aksiyon Filmleri,3,Alcatraz'dan Kaçış,1,Alexa,2,Amelie,1,Analiz,1,Android,14,Android Haberleri,1,Android İpuçları,2,Android Uygulamaları,10,Animasyonlu İndirme Butonu,1,Anket,1,Antonio Banderas,1,Antremanlarla Matematik,1,Apk,2,Apk İndir,2,Arama Açıklaması,1,Arama Motorları,1,Araştırma,1,Arı,1,Ayrton Senna,1,Bana Dair,76,Base,1,Başarı,1,Başlık Efekt,1,Blog,2,Blog Keşif Etkinliği,1,Blog Nasıl Açılır?,1,Blogger,58,Blogger Eklentileri,18,Blogger Eklentisi,1,blogger haberleri,1,Blogger İpuçları,18,Blogger İstatistikler Widget'ı,1,Blogger Nedir,1,Blogger Sayfa Kaydırma Efekti,1,Blogger Sorunları,1,Blogger Tavsiyeleri,1,Blogger Temaları,6,Blogger Widget'ları,7,Blogger Yedekleme,1,Boks,1,Buton,2,camera,1,Can Dostum,1,Checker Gmail,1,Child 44,1,Chroma Keyboard,1,Cillian Murphy,1,Clev Note,1,CSS,2,Deadpool,1,Deadpool İndir,1,Diğer Kategoriler,10,Dinlediklerim,5,Dives İkon,1,Dizi,1,Dizi Replikleri,1,Drama Filmleri,3,Drop Caps,1,Duvar Kağıtları,1,Düşünce,1,Editörün Seçtikleri,4,Eklenti,2,Elementary,1,Etkileşim,1,Etkinlik,1,exi2.net,1,Fabrizio De André,1,Facebook,1,Film,6,Film İncelemesi,1,Film Puanlama,1,Film Replikleri,2,Filmler,6,First Character,1,First Letter,1,Flat İcon,1,Font,1,Forever,1,Formula 1,1,Forrest Gump,2,Frank Sinatra,1,Fringe,3,Galeri,5,Gary Oldman,1,Geçmişin Gölgesinde,2,Gerilim Filmleri,2,GetSiteControl,2,Google,2,Google Chrome,2,Google Fonts,1,Google Friend Connect,1,Google Plus,1,Google+,1,Google+ Toplulukları,1,Görsel,2,Guadalupe Pineda,1,Hayal Gücü Yüksek Sorular,1,Hayat ve Düşünce,1,Historia De Un Amor,1,HTML,2,Hugh Jackman,1,Instagram,1,Intoucheables,1,İcon,1,İkon Paketleri,1,İndex,1,İndir,4,İndirme Butonu,1,İnfografik,1,İstatistikler,1,İzlediklerim,20,Kalıcı Bağlantı,1,Kaliteli Blogger Eklentileri,1,Kaptan Amerika Kahramanların Savaşı,1,Kim Bu Semih,1,Kimdir,1,Kingsman: Gizli Servis,1,Kişisel Blog,9,Kişisel Yazılar,43,Kitap,1,Kullandıklarım,5,Launcher,1,Leonard Cohen,1,Logan,1,Logo Efekt,1,Lost in Translation,1,Material,2,Material Design,3,MeloCloud+ Music Player,1,Meta Açıklaması,1,Mijia Quartz Watch,1,Mim,10,Minimal Design,1,Mobil,2,Mobil Uyumlu Blogger Temaları,1,Muhammad Ali,1,Muhammad Ali Sözleri,1,Muhammad Ali'nin Hayatı,1,Müzik,7,Müzisyen,1,Nah Neh Nah,1,Nasıl Yapılır,5,Nasıl Yapılır?,3,Nedir,3,OGInstagram,1,Okuduklarım,2,Osmia Avosetta,1,Önemi,1,Öp Evlen Uçurumdan At,1,Özel Başlık Etiketleri,1,Paris'te Gece Yarısı,1,Paylaşım,1,PC,2,PC Uygulamaları,1,Peaky Blinders,2,Peppino Gagliardi,1,Pocket,1,Popüler Yayınlar,1,Radiogram,1,Radyo,1,Renato Carosone,1,Replikler,2,Repo Men,1,Resim ve Video,1,Resimli İndirme Butonu,1,Responsive,2,Robots txt,1,Rodrigo Amarante,1,Romantik Filmler,1,Root,2,Satın Aldıklarım,1,Schindler'in Listesi,2,Scroll Smooth,1,SEO,3,SEO Ayarları,1,Shareaholic,1,Shareit,2,Sherlock,3,Sherlock Holmes,1,Sıralama,1,Sinema,1,Site Haritası,1,Social Meter,1,Sosyal Medya,2,Soundcloud,1,Sözler,1,Spor,1,Sting,1,Tasarım,1,Tavsiyelerim,1,Teknoloji,1,Tema,1,Template Clue,1,The Blacklist,1,The Mentalist,2,The Mentalist Replikleri,1,The Pianist,1,Tom Hardy,2,Tozlu ve Yıkık Blog,1,True Detective,2,Tuyo,1,TVShow Time,2,Uygulama,1,Ücretsiz İkon,1,Üst Sıralara Çıkmak,1,Vaya Con Dios,1,Video,2,Videolar,1,Website,1,WhatFont,1,Woorank,1,Word Count,1,Wordpress,1,Xiaomi,1,Yabancı Diziler,9,Yabancı Radyo,1,Yardımlaşma,1,Yayın Ayarları,1,Yaz Tatili,1,Yazar Olmak,1,Yazı,2,Yazı Kutusu,1,Yazı Yazmak,1,Yıl Dönümü,1,Yıldız Sıralamalı,1,Yıldızlararası,1,Youtube,1,Ziyaretçi Trafiği,1,
ltr
item
Semih Keçecioğlu - Kişisel Blog: İzlediklerim #7: Bu Hafta İzlediklerim
İzlediklerim #7: Bu Hafta İzlediklerim
Kişisel blogumun izlediklerim serisinin 7. yazısı.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhiBjGjKWJrsboq2mHZbfcCTF1s7uGlyhfXD4p7vW7gG0qCQBHCXPBbqJxJgjGa5oloYNxwIO_DQULt27UsFYPLzuaeo8lW8bk8ZjcocwwOm_zDTjtJKqxtC61R4p_kgRCF_KmFPG5hwTY/s640/%25C4%25B0zlediklerim+%25237-.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhiBjGjKWJrsboq2mHZbfcCTF1s7uGlyhfXD4p7vW7gG0qCQBHCXPBbqJxJgjGa5oloYNxwIO_DQULt27UsFYPLzuaeo8lW8bk8ZjcocwwOm_zDTjtJKqxtC61R4p_kgRCF_KmFPG5hwTY/s72-c/%25C4%25B0zlediklerim+%25237-.png
Semih Keçecioğlu - Kişisel Blog
https://semihkececioglu.blogspot.com/2016/08/izlediklerim-7-bu-hafta-izlediklerim.html
https://semihkececioglu.blogspot.com/
https://semihkececioglu.blogspot.com/
https://semihkececioglu.blogspot.com/2016/08/izlediklerim-7-bu-hafta-izlediklerim.html
true
3247702708061337910
UTF-8
Tüm yazılar yüklendi. Hiçbir yazı bulunamadı. Tümünü Gör Devamını Oku Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Yazan: Ana Sayfa Sayfalar Yazılar Tümünü Gör BENZER YAZILAR Etiket Arşiv Ara Tüm Yazılar Bulunamadı Geri Ana Sayfa Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisas Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara şimdi 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftadan uzun bir süre önce Takipçiler Takip Et Premium STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm kodları kopyala Tüm kodları seç Tüm kodlar kopyalandı Çalışmazsa CTRL+C kombinasyonunu kullan Table of Content