İzlediklerim #18: 127 Saat (127 Hours)

İzlediklerim serisinin 18. yazısı. 127 saat filmi hakkında bilgileri, müziği, fragmanı ve kendi yorumlarımı içerir.

İzlediklerim #18: 127 Saat (127 Hours)
Çoğunlukla tek mekanda geçen, başrolde James Franco'nun yer aldığı, kült ile vasat arasında  (kısaca çok iyi) konumlandırabileceğim ve gerçek bir hikayeden uyarlanan, Danny Boyle eseri 127 Saat filminden biraz bahsetmek adına bu sayfayı birkaç bilgi, video, replik ve paragraf ile doldurarak İzlediklerim serisinin 18. yazısına başlıyorum.
Benim adım Aron Ralston. Beş günü susuz ve yemeksiz geçirdim. Kolumu kestim. Lütfen bana biraz su verin!

Film Açıklaması


Aron Ralston (James Franco) adlı bir mühendis, çocukluk zamanlarında babası tarafından aşılanan maceraperestlik duyguları ile bir gün Blue Canyon'a kimselere haber vermeden gider. 127 Saat filminde Aron Ralston'un bu macera serüveninde 127 saat boyunca kayalıklar arasında sıkışmış vaziyetteki yaşantısı ve kurtuluş mücadelesi etkileyici bir şekilde ekranlara yansıtılmakta.

Film Müziği



Film Fragmanı


Film Hakkında


Film Adı: 127 Saat (127 Hours)
Yönetmen: Danny Boyle
Vizyon Tarihi: 2010
Süre: 1 saat 34 dakika
Başrol Oyuncusu/Oyuncuları: James Franco
IMDB Puanı: 7.6
İçeriği: Gerilim, Dram, Biyografi

Film Yorumum


127 Saat filmini açtığım ilk dakikalarda oldukça etkilendim. Hoş kamera çekimleri  ve görüntüleri şahsen beni direkt filme bağladı. Bunlar; buzdolabı ve dolabın içerisinden görüntüler, video geri sarılırken kamera içerisinde hareket eden tel, su içilirken şişenin dibinden yüzün gözükmesi ve bıçağın kola girdikten sonra kemiğe temasına varacak kadar detaylı çekimler.  Bunun yanında sahneler arasındaki sert ve hızlı geçişler  her ne kadar daldan dala atlamak gibi olsa da oldukça merak uyandırıcıydı.

Film hızlı başlamış ve sert geçişler eşliğinde devam ederken Aron'ın kendini kayalıklar arasında sıkışmış vaziyette bulduktan sonra, yüz ifadesinde şaşkınlık ve çaresizlik sonrasındaki durgunluğun bizlere de yansıdığını söyleyebilirim. Bu dakikadan sonrasında ise filme Aron'ın vlog tarzı çekimi de dahil olunca yaşananları dibine kadar hissediyorsunuz. 

James Franco, görünüş olarak beğendiğim ve oyunculuk anlamında takdir ettiğim aktörlerden bir tanesi. 127 saat filmi için kendisinin doğru bir tercih olduğunu söyleyebilirim. Harikulade bir solo performans sergileyerek yaşadığı duyguları sonuna hissettirmiş. Onunla susuyor, acı çekiyor, rahatlıyor, iğreniyor ve daralıyorsun. O andaki gerilimi sonuna kadar hissediyor ve nefesini tutuyorsun. Saatlerin ardından içilebilir bolca su bulduktan sonra nefesini bırakıp rahatlıyorsun. Aron'ın dudaklarını kurumuş bir şekilde görünce kendi dudaklarını ıslatacak kadar etkileyici bir performanstan bahsediyorum.

Gerçeklik, halisülasyon ve hayal arasında birçok yerde git-gel yaşanıyor. Bunlar yazıda çok karmaşık gözükebilir ama karakterin iç dünyası daha iyi ve gerçekçi yansıtılamazdı diye düşünüyorum. Tüm bu git-gel sirkülasyonları arasında Aron kendini ve bizleri eğlendirmeyi de ihmal etmiyor tabii ki. Acı, çaresizlik, açlık, susuzluk ve bitkinlik gibi duyguların  tamamını yaşıyorken, kamerası eşliğinde mini bir talkshow filme katma değer sağlamış. (127 saatin en güzel kısımlarından birisi)

Ayrıca filmden birçok ders çıkarmak mümkün. Ucuz mal almamak, bir yere giderken not bırakmak ya da haber vermek, anne babanın telefonlarına cevap vermemezlik yapmamak gibi. Filme göre bunlardan en az biri yapılsaydı boşa gidilen ve acı çekilen 127 saat olmayacaktı. Aslında bu 127 saat olmasaydı izleyip yazısını yazdığım film de olmazdı orası ayrı! Bizim açımızdan ise bu saydıklarım önemli değerler. Uygularsak, doğru olanı yapar ve kendimizi huzurlu hissedebiliriz. Kayalıklar arasında da 127 saat geçirmek zorunda kalmayabiliriz :D

Kalabalıktan sıkılmış birinin yalnız olma tercihi, sonuçlarının film içerisinde sorgulanması ve derinlemesine düşünülmesi belki de anlatılmak istenen asıl şeydi. Yer yer 3 kamera ile ekran 3'e ayrılmakta ve her toplumdan kalabalık kesitler yer almakta. Karakterimizin ise tüm bu kalabalık arasında tek başına yaptığı faaliyetlerin yer alması üzerinde düşünülen şey olmuş.

127 Saat ile ilgili olumsuz bir şey söylemek pek mümkün görünmüyor. İlla bir şey denecekse gözümüze sokarcasına birçok konuda ve birçok yerde markalar gösteriliyor. Ticari bir beklenti olduğu düşünülürse az sayıda olanı makul diyebilirim fakat sayılarının çokça olması beni bir miktar rahatsız etti.

1 saat 34 dakika ise bence bu film için az bir süre. Bir izleyici olarak daha uzun süreli olmasını isterdim. Giriş ve bitiş kısımlarını saymazsak yaklaşık yabancı dizinin bir bölümü kadar. Tamam, The Irishman kadar uzun olmasın ama 127 saatte yer alan duygular en azından bir miktar daha yaşatılsa izleyiciler açısından daha sevindirici olabilirdi. Bunun dışında diyeceğim kötü bir şey yok. Klostrofobiniz var ve bolca kan görmeye de tahammülünüz yoksa izlememeniz öneriliyor.

Özetle: Tek mekanda geçen 127 saat filmini Danny Boyle&James Franco ortaklığı ayrı bir çıtaya çıkarmış. Müzikler, oyunculuk ve çekimler yerinde. Gerçek bir hikayeden alıntılanmış olması da ilgi çekici. Şunu şüphesiz söyleyebilirim ki: Danny Boyle bir hayran daha kazandı. Ve unutmayın; ucuz, Çin malı çakılardan almayın!

127 Saat Replikleri


- Tanrım, ya bu şeyler yerinden oynarsa?
+ Milyonlarca yıldır buradalar. Hareket etmezler.
x Bal gibi de ederler.
- Ne?
x Tabi ya. Her şey sürekli hareket eder. Umalım bugün etmesinler.
Beni burada istemiyorsun değil mi? Gidiyorum Aron. İstediğin bu mu? Bu değil mi?Pekâlâ, çok yalnız kalacaksın Aron! 
Bunları ben seçtim. Bu kaya hayatım boyunca beni bekliyormuş. Varoluşundan beri, daha bir meteorken, milyarlarca yıl önce uzayda buraya düşmeyi bekliyormuş. Tam buraya. Hayatım boyunca buraya sürüklenmişim. Doğduğum an, aldığım her nefes, yaptığım her şey beni buraya, evrendeki bu çatlağa sürüklemiş.

Film Puanım


 Senaryo : 7
 Oyunculuk : 9
 Çekimler : 9
 Akıcılık : 7
  Film Puanı : 8

Yorumlar

Blogger: 15
  1. Profesyonelce olmuş yazı😊 Buçağın kemiğe dayanması falan korku sahneleri gibii. Koku gerilim filmlerden çok kokarım 🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkürler. Korku filmi değil fakat oldukça gerilimli bir film 127 Saat.

      Sil
  2. Yaklaşık 2 saat önce 02.00 sularında yazınızı okuyup izlemem gerektiğini düşünerek filmi izledim. Kendi adıma filmden çok etkilendim ve çok beğendim. Yazınız için de bir film yorum yazısı ancak bu kadar özenle ve titizlikle yazılabilirdi. Elinize saglık teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film ve yazı ile ilgili yorumlarınız için teşekkür ederim. Çok önceki yazılar bu kadar özenli değil ne yazık ki. Zaman ilerledikçe gelişim göstermeye çalışıyorum. Artık sizden de ilerleyen zamanlarda bir film yazısı bekliyorum :D

      Sil
  3. Bu film ilk çıktığında sinemada izlemiştim kesinlikle kamera açıları açısından görüntü yönetmeni çok güzel iş çıkarmış. Konu olarak ise gerçek bir hikayeden uyarlanmış olması filmi güzel yapan diğer detaylardan biri...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinemada izlenmesi ayrı bir güzel olur herhalde bu filmin. Kamera çekimleri kesinlikle harika, dediğiniz gibi gerçek bir senaryo ile birleşince ortaya güzel ve kaliteli bir film çıkıyor.

      Sil
  4. Daha önce izleyip çok beğendiğim film. Tek mekanlı film olmasına rağmen oldukça çekici elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle tek mekanda olduğu akıllara bile gelmiyor, teşekkürler.

      Sil
  5. Böyle bir film daha seyretmiştim sanki.. Yine haber vermeden ortadan kaybolan bir genç. Ama o çöl gibi bir yerde kalıyordu, şansına karavan gibi bir şey buluyor ve orda da ölüyordu zaten. Ama anlattığın film performansı oldukça yüksek bir film anladığım kadarıyla. İzleyebilir miyim?! Maalesef :( Daralırım. Anlatımın muhteşem. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu film birkaç ödül kazanmış ve birçok ödüle de (Oscar dahil) adaylığını koymuştu. Herkesin izlemesi biraz zor, çarpıntı yapabilir :D Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  6. Bir film düşünün... 1 Saat 30 dakika aynı mekanda geçiyor ve bu süre zarfında hiç sıkılmıyorsunuz... Aaron Ralston adlı bir dağ tırmanıcısının 2003 yılında yaşadığı gerçek bir hikâyeyi anlatıyor 127 Saaat. Müzikleri, cesur çekimleri ve başrol oyuncu James Franco’nun müthiş oyunculuğuyla 127 Saat, izleyenlerin nefesini kesiyo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle. Yorumunuzla çok güzel özetlemişsiniz. James Franco, 11.22.63 dizisiyle gözüme girmişti. Oynadığı her rolü seyredebilirim.

      Sil
  7. Süresi de çok uzun değilmiş.Bugün izleyim :)

    YanıtlaSil
  8. İzlememiştim, güzel bir anlatım olmuş merak ettim👀

    YanıtlaSil

Ad

1. Cilt,1,100,1,1080P,1,11.22.63,1,12 Kızgın Adam,1,2018,1,4. Sezon,1,44. Çocuk,1,A Thousand Kisses Deep,1,Aksiyon Filmleri,3,Alcatraz'dan Kaçış,1,Alexa,2,Amelie,1,Analiz,1,Android,14,Android Haberleri,1,Android İpuçları,2,Android Uygulamaları,10,Animasyonlu İndirme Butonu,1,Anket,1,Antonio Banderas,1,Antremanlarla Matematik,1,Apk,2,Apk İndir,2,Arama Açıklaması,1,Arama Motorları,1,Araştırma,1,Arı,1,Ayrton Senna,1,Bana Dair,76,Base,1,Başarı,1,Başlık Efekt,1,Blog,2,Blog Keşif Etkinliği,1,Blog Nasıl Açılır?,1,Blogger,58,Blogger Eklentileri,18,Blogger Eklentisi,1,blogger haberleri,1,Blogger İpuçları,18,Blogger İstatistikler Widget'ı,1,Blogger Nedir,1,Blogger Sayfa Kaydırma Efekti,1,Blogger Sorunları,1,Blogger Tavsiyeleri,1,Blogger Temaları,6,Blogger Widget'ları,7,Blogger Yedekleme,1,Boks,1,Buton,2,camera,1,Can Dostum,1,Checker Gmail,1,Child 44,1,Chroma Keyboard,1,Cillian Murphy,1,Clev Note,1,CSS,2,Deadpool,1,Deadpool İndir,1,Diğer Kategoriler,10,Dinlediklerim,5,Dives İkon,1,Dizi,1,Dizi Replikleri,1,Drama Filmleri,3,Drop Caps,1,Duvar Kağıtları,1,Düşünce,1,Editörün Seçtikleri,4,Eklenti,2,Elementary,1,Etkileşim,1,Etkinlik,1,exi2.net,1,Fabrizio De André,1,Facebook,1,Film,6,Film İncelemesi,1,Film Puanlama,1,Film Replikleri,2,Filmler,6,First Character,1,First Letter,1,Flat İcon,1,Font,1,Forever,1,Formula 1,1,Forrest Gump,2,Frank Sinatra,1,Fringe,3,Galeri,5,Gary Oldman,1,Geçmişin Gölgesinde,2,Gerilim Filmleri,2,GetSiteControl,2,Google,2,Google Chrome,2,Google Fonts,1,Google Friend Connect,1,Google Plus,1,Google+,1,Google+ Toplulukları,1,Görsel,2,Guadalupe Pineda,1,Hayal Gücü Yüksek Sorular,1,Hayat ve Düşünce,1,Historia De Un Amor,1,HTML,2,Hugh Jackman,1,Instagram,1,Intoucheables,1,İcon,1,İkon Paketleri,1,İndex,1,İndir,4,İndirme Butonu,1,İnfografik,1,İstatistikler,1,İzlediklerim,20,Kalıcı Bağlantı,1,Kaliteli Blogger Eklentileri,1,Kaptan Amerika Kahramanların Savaşı,1,Kim Bu Semih,1,Kimdir,1,Kingsman: Gizli Servis,1,Kişisel Blog,9,Kişisel Yazılar,43,Kitap,1,Kullandıklarım,5,Launcher,1,Leonard Cohen,1,Logan,1,Logo Efekt,1,Lost in Translation,1,Material,2,Material Design,3,MeloCloud+ Music Player,1,Meta Açıklaması,1,Mijia Quartz Watch,1,Mim,10,Minimal Design,1,Mobil,2,Mobil Uyumlu Blogger Temaları,1,Muhammad Ali,1,Muhammad Ali Sözleri,1,Muhammad Ali'nin Hayatı,1,Müzik,7,Müzisyen,1,Nah Neh Nah,1,Nasıl Yapılır,5,Nasıl Yapılır?,3,Nedir,3,OGInstagram,1,Okuduklarım,2,Osmia Avosetta,1,Önemi,1,Öp Evlen Uçurumdan At,1,Özel Başlık Etiketleri,1,Paris'te Gece Yarısı,1,Paylaşım,1,PC,2,PC Uygulamaları,1,Peaky Blinders,2,Peppino Gagliardi,1,Pocket,1,Popüler Yayınlar,1,Radiogram,1,Radyo,1,Renato Carosone,1,Replikler,2,Repo Men,1,Resim ve Video,1,Resimli İndirme Butonu,1,Responsive,2,Robots txt,1,Rodrigo Amarante,1,Romantik Filmler,1,Root,2,Satın Aldıklarım,1,Schindler'in Listesi,2,Scroll Smooth,1,SEO,3,SEO Ayarları,1,Shareaholic,1,Shareit,2,Sherlock,3,Sherlock Holmes,1,Sıralama,1,Sinema,1,Site Haritası,1,Social Meter,1,Sosyal Medya,2,Soundcloud,1,Sözler,1,Spor,1,Sting,1,Tasarım,1,Tavsiyelerim,1,Teknoloji,1,Tema,1,Template Clue,1,The Blacklist,1,The Mentalist,2,The Mentalist Replikleri,1,The Pianist,1,Tom Hardy,2,Tozlu ve Yıkık Blog,1,True Detective,2,Tuyo,1,TVShow Time,2,Uygulama,1,Ücretsiz İkon,1,Üst Sıralara Çıkmak,1,Vaya Con Dios,1,Video,2,Videolar,1,Website,1,WhatFont,1,Woorank,1,Word Count,1,Wordpress,1,Xiaomi,1,Yabancı Diziler,9,Yabancı Radyo,1,Yardımlaşma,1,Yayın Ayarları,1,Yaz Tatili,1,Yazar Olmak,1,Yazı,2,Yazı Kutusu,1,Yazı Yazmak,1,Yıl Dönümü,1,Yıldız Sıralamalı,1,Yıldızlararası,1,Youtube,1,Ziyaretçi Trafiği,1,
ltr
item
Semih Keçecioğlu - Kişisel Blog: İzlediklerim #18: 127 Saat (127 Hours)
İzlediklerim #18: 127 Saat (127 Hours)
İzlediklerim serisinin 18. yazısı. 127 saat filmi hakkında bilgileri, müziği, fragmanı ve kendi yorumlarımı içerir.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiAs_W0ll53c8qS2my9LuedpRYk65tN669axrMT5HRWBKDASUJRMd5Y7N4E6flvzCOn-U7KgQYJ7xLSUtevSJ4SGrEL7YMbw8H4NbttBq3__HhezKWLm24MxTCrVQYr3eu8xVNVzqeZgZY/s640/%25C4%25B0zlediklerim+18+127+Saat+%2528127+Hours%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiAs_W0ll53c8qS2my9LuedpRYk65tN669axrMT5HRWBKDASUJRMd5Y7N4E6flvzCOn-U7KgQYJ7xLSUtevSJ4SGrEL7YMbw8H4NbttBq3__HhezKWLm24MxTCrVQYr3eu8xVNVzqeZgZY/s72-c/%25C4%25B0zlediklerim+18+127+Saat+%2528127+Hours%2529.jpg
Semih Keçecioğlu - Kişisel Blog
https://semihkececioglu.blogspot.com/2020/04/izlediklerim-18-127-saat-127-hours.html
https://semihkececioglu.blogspot.com/
https://semihkececioglu.blogspot.com/
https://semihkececioglu.blogspot.com/2020/04/izlediklerim-18-127-saat-127-hours.html
true
3247702708061337910
UTF-8
Tüm yazılar yüklendi. Hiçbir yazı bulunamadı. Tümünü Gör Devamını Oku Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Yazan: Ana Sayfa Sayfalar Yazılar Tümünü Gör BENZER YAZILAR Etiket Arşiv Ara Tüm Yazılar Bulunamadı Geri Ana Sayfa Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisas Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara şimdi 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftadan uzun bir süre önce Takipçiler Takip Et Premium STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm kodları kopyala Tüm kodları seç Tüm kodlar kopyalandı Çalışmazsa CTRL+C kombinasyonunu kullan Table of Content