Blog'da yazı yazarken dikkat edilmesi gereken unsurları anlatan bilgilendirme metni.
Başlık Kullanın
Bir yazı yazarken ne yazacağınıza karar verdikten sonraki işlem başlık kullanmaktır. Başlıksız yazı hayal edemiyorum bile. Başlık kullanırken etkileyici ve gerçekçi olmaya çalışın. Aman sakın yanlış başlık atarak milleti kandırmayın :) Yazı içerisindeki başlıkları da kalın ve renkli bir yazı tipiyle kullanmanızı öneririm.
Yazı Yazın
Aslında başlık saçma gibi oldu ama olsun. Şüphesiz yazı yazacaksınız tabi ama nasıl? Yazınızın uzunluğu en azından 200-250 kelime arası olsun. Tabi daha fazlası da olabilir ama azı olmasın. Yazınızı kesinlikle kopyala-yapıştır yaparak hem alıntı hem de hırsızlık(!) yapmayın. Kendiniz özgün ve anlaşılır bir şekilde yazmaya özen gösterin. Paragraflara ayırarak yazın ki karışıklık içinde gözükmesin.
Görsel(ler) Kullanın
Yazı yazarken yapmanız gereken şeylerden birisi de görsel kullanmaktır. Çünkü görseller yayını ortaya çıkaran en büyük etkendir. Yazıya başlamadan bir ana görsel kullanmanızı, daha sonra isterseniz de yazı içerisinde görsel kullanmanızı öneririm.
Etiket(ler) Kullanın
Yazınızı yazıp görseller kullandınız. Peki ya sonrası? Sonrası tabiki de etiket kullanmak olacaktır. Etiket kullanın ki Google yazınızın hangi kategoriye ait olduğunu ayırt etsin. Ziyaretçilere de kolaylık olsun.
Kalıcı Bağlantı Oluşturun
Yukarıda dediğim gibi başlık oluşturdunuz ama bitti mi? Tabiki de işiniz bitmedi. Başlık içerisinde ç,ğ,ü,ı gibi Türkçe karakterler kullandığınız zaman adres kısmında düzgün bir şekilde görüntülenmeyecektir. Örneğin bu yazının başlığını ele alalım. "Blog'da Yazı Yazarken Dikkat Edilesi Şeyler" Url "http://semihkececioglu.blogspot.com/2016/01/blogda-yaz-yazarken-dikkat-edilesi.html" şeklinde olacaktır. Fakat gördüğünüz gibi hem yarıda kalmış hem de bazı harfler eksik kalmış. Hal böyle olunca buna bir el atmak gerekir. Nasıl mı? Yazı yazdığınız alanın sağındaki "Kalıcı Bağlantı" seçeneğine tıkladıktan sonra "Özel Kalıcı Bağlantı" seçeneğini işaretlemek ve düzgün bir şekilde tekrardan yazarak tabi ki.
Arama Açıklaması Yazın
Google yazılarınızı indexlediği zaman altındaki açıklamalarını genelde yazı içerisindeki konu ile alakasız şeyleri kafasına yapar. Örneğin geçen haftadaki yazdığınız yazıdan bahsederek yazıya başlarsanız konu başlığı ile uyumlu olur mu? Tabiki de olmaz. Bu yüzden yapmamız geren şey, yazı yazdığınız alanın sağındaki "Arama Açıklaması" bölümünden 1-2 cümlelik bir açıklama yazarak "Tamamlandı" butonuna tıklamaktır.
Böylece yazı yazarken temel olarak dikkat etmeniz gereken şeyler bunlardır. Tabi bunların daha ayrıntılı olanı vardır. İlerideki yazılarımın birinde SEO uyumlu yazı yazmayı anlatacağımdan hiç şüpheniz olmasın.
Merhabelar Blog Yorum Kardeşliğinden geliyorum bu faydalı yazı içinde teşekkür ediyorum :)
YanıtlaSilÖnemli değil. Yorumunuz için teşekkürler. Sizi çevrelerime ekledim siz de ekleyebilirsiniz.
Silen ilgimi çeken kısın :) bu arada blog keşif etkinliğinden geli
YanıtlaSilyorum gfc yi göremediğim için blog kontrol panelimden ekledim sizi bloğuma da beklerim http://efsaninseruveni.blogspot.com.tr/
Öncelikle yorumunuz için teşekkürler. GFC kullanmayı gerek görmedim fakat Google+'dan çevrelerime sizi ekledim. Siz de ekleyebilirsiniz. Hemen geliyorum blogunuza.
SilHocam çok teşekkürler bilmeyenlere çok yardımcı olacak bir makale ;)
YanıtlaSilhttp://cepde.wordpress.com
Önemli değil. Her zaman bilenler için yazı yazmalı diye bir şey yok. Onları da düşünmek gerekir ve umarım ki bu satırları okuyarak bilgilenen birileri olur.
SilMerhaba Semih, her yazında yeni şeyler öğreniyorum ve bu beni çok mutlu ediyor. Geçenlerde ben de blog yazılarımın linkindeki harflerin eksik olduğunu fark ettim ama nasıl düzeltmem gerektiğini bir türlü bulamamıştım. Şimdi nasıl düzeltileceğini öğrendiğime göre sırasıyla bütün yazılarımı gözden geçirsem iyi olur. Teşekkürler bilgi için. Sevgiler..
YanıtlaSilElif Hanım fakat url kısmını yazıyı paylaştıktan sonra değiştirebilme imkanınız yok. Bu arada yorumunuz için teşekkürler. Sizin gibi yorum yapanlar oldukça daha çok yazma isteğim geliyor. İleride de bilgilendiren yazılar yazacağımdan şüpheniz olmasın. Takipte kalın.
SilMadem geçmişe dönük bi düzeltme yapamıyorum o zaman bundan sonraki yazılarımı paylaşırken daha dikkatli olmam şart oldu. Ben teşekkür ederim. Yazılarını merakla bekliyor olacağım. Sevgiler..
YanıtlaSilMerhaba :)
YanıtlaSilBlog Yorum Kardeşliğinden geliyorum.
Yazınız çok faydalı olmuş elinize sağlık ancak şu Arama Açıklaması olayını tam anlayamadım. Biraz daha açabilir misiniz? Bu işlem ne işe yarar?
Hoşgeldiniz. Yorumunuz için teşekkürler. Arama Açıklaması olayı kısaca şöyledir. Şimdi hani Google da diyelim bir şey arattınız örnek olarak bu baslığı var sayalım. Googla arama yerine Blogda Yazı Yazarken Dikkat Edilesi Şeyler yazıp aradınız. Sonra bu blogun yayını gözüküyor ve altında küçük yazılarla bir şey yazar böyle açıklama gibi bir şey Arama Açıklaması bu işte orada gözükmesini istediğimiz yazı.
SilGüzel paylaşım zamanında çok dolaştık bu bilgilete ulaşmak için. Emeğinize sağlık TEŞEKKÜRLER.
YanıtlaSilFaydalı bilgiler paylaşmaya çalışıyorum işte. Yorumunuz için teşekkürler.
SilBunları biliyordum zaten:) Bilmeyenler için yazman çok faydalı olmuş:) Teşekkürler:)
YanıtlaSilTabiki de :)
SilSeo ayarlarıyla ilgili yazını da bekliyorum.
YanıtlaSilKısa zaman içerisinde paylaşacağım.
SilTeşekkürler yine bilgilendirici bir yazı olmuş . Bu zamana kadar ne kadar az şey biliyormuşum blog hakkında . Her yazınız ufkumda yeni bir yol açıyor
YanıtlaSilBu değerli yorumunuz için teşekkürler. Her zaman bilgilendirici yazılar yazacağımdan hiç şüpheniz olmasın.
SilBilgili paylaşımların için teşekkür ederim. Bende uygulamaya çalışacağım.
YanıtlaSilÖnemli değil. Bunları uygulamal Blogger adına gerçekten de yararlı.
SilTeşekkür ederiz paylaşımın için, guzel mevzulara deginmissiniz..
YanıtlaSilFaydalı bilgiler için teşekkürler.
YanıtlaSilGüzel bilgiler teşekkürler.
YanıtlaSilBilgiler için çok teşekkür ederim.
YanıtlaSil