İzlediklerim #4: Bu Hafta İzlediklerim

İzlediklerim serisinin 4.sü. The Pianist, Esaretin Bedeli, Alcatraz'dan Kaçış, Son Şans, 12 Kızgın Adam, Tehlikeli Yürüyüş ve Şah Mat filmlerini içerir.


Bu hafta yabancı dizi izlemek yerine film izlemeyi tercih ettim. Her güne 1 tane denk geldi. İzlediklerimin hepsi genel olarak güzeldi. Kısaca filmlerden bahsedeceğim ve herkese izlemelerini tavsiye ederim.

1. Piyanist (The Pianist)


Film Hakkında

Yönetmen: Roman Polanski
Vizyon Tarihi: 2002
İçeriği: Biyografi, Drama, Savaş
Başrol Oyuncuları: Adrien Brody, Thomas Kretschmann
IMDB Puanı: 8,5


Film Açıklaması

1939 yılı Varşova'sı başarılı piyanist Szpilman gözünden anlatılır. 2. Dünya savaşı öncesi yahudilere yapılan soykırım ile beraber yaşanılan zorlukları ve mücadeleleri konu alır. Dramın bol olduğu bu film toplamda 6 ödül almış ve ödüllerin 3 tanesi Oscar ödüllüdür.


Yaşandığı tarihi çok güzel yansıtan bu filmde, gerek kıyafetler gerekse mekan tam oturmuş diyebilirim. Savaş ve gerilim sahnelerinin muazzamlığını unutmamak gerekir. Umutların tükendiği anda çıkan Alman askeri ve sonrasında çalınan piyano, tüyleri diken diken yaptığını söylemekte fayda var.

"Sanki çok ömrümüz varmış gibi, beklemeyi öğretiyor bize hayat."

2. Esaretin Bedeli (Shawshank)



Film Hakkında

Yönetmen: Frank Darabont
Vizyon Tarihi: 1994
İçeriği: Dram, Polisiye, Suç, Hapishane
Başrol Oyuncuları: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton
IMDB Puanı: 9,3

Film Açıklaması

Hiç işlemediği bir suç yüzünden 2 defa müebbet hapse mahkum edilmiş zeki bir bankacıyı konu alır. Zekasıyla birlikte herkes tarafından sevilir ve korunur. Kendisine hem arkadaş hem de sırdaş edinir. Hapishaneye sayısız hizmetler yapmış ve müdürü ise zengin etmiştir.


Tam 20 yıl sonra sabrın karşılığı olarak hem hapishaneden kaçar hem de müdürü hapse attırır. Bunların üstüne defalarca şartlı tahliye için reddedilen Red, yeni müdür geldikten sonra kabul edilmiş ve Andy ile beraber yaşamını sürdürmüştür.

"Korkun seni mahkum eder, umudun seni özgür bırakır."


3. Alcatraz'dan Kaçış


Film Hakkında

Yönetmen: Don Siegel
Vizyon Tarihi: 1979
İçeriği: Suç, Polisiye, Hapishane
Başrol Oyuncuları: Clint Eastwood
IMDB Puanı: 7,6


Film Açıklaması
İçerik olarak klasik hapishane kaçış filmidir ve gerçek hayattan esinlenilerek canlandırılmıştır. Bazı sahneleri Esaretin Bedeli isimli filmle benzerlik gösteriyor. Kimsenin kaçamaz denildiği Alcatraz Hapishanesi'ne daha önceden başka hapishanelerden kaçmayı başaran adam getirilir. 

Adamın amacı da bu hapishaneye girmek ve kaçmayı başarmaktır. 4 kişi ile birlikte hazırlanan titiz ve kusursuz plan sayesinde kısa süre içerisinde kaçmayı başarabilirler. Bu film de insanlara sabır ile insanın her şeyi yapabileceğini anlatmaktadır.

On yıl önce Alabama'da bir bardaydım, iki kişi bana saldırdı. Bu ilk hatalarıydı. Bıçak çektiler. Bu ikinci hatalarıydı. Kullanmasını bilmiyorlardı. Yaptıkları en son hata oldu.

4. 12 Kızgın Adam


Film Hakkında

Yönetmen: Sidney Lumet
Vizyon Tarihi: 1957
İçeriği: Dram, Suç
Başrol Oyuncuları: Henry Fonda
IMDB Puanı: 8,9



Film Açıklaması

Birkaç dakikalık sahneler hariç, film sadece bir odada geçmektedir. Çok eski ve siyah-beyaz olmasına karşın IMDB'de yüksek bir puana sahiptir. Babasını bıçakla öldürmek ile suçlanan çocuğa 11 jüri suçlu derken 1 tanesi suçsuz diyor ve herkesin ortak bir kararı olana kadar konuşulmaya devam ediliyor.

Jürilerin suçluyu düşünmeksizin kendi çıkarları adına suçlu damgası vurduğunu, anlatan film herkese güzel bir ders vermektedir.

- Yani sen çocuğun suçsuz olduğunu sanıyorsun öyle mi?

+ Bilmiyorum, ama olabilir de.
- Seni tanımıyorum ama eminim hayatında hiç bu kadar yanılmamışsındır. Zamanımızı boşa harcıyorsun. Bırak gidelim.

– Ben varsayım yapmakla uğraşmam dostum. Ben sadece bir işçiyim. Bir deneyeyim. Varsayalım sen hepimizin fikrini değiştirdin ve çocuk babasını gerçekten bıçaklamış, buna ne dersin?

5. Son Şans



Film Hakkında

Yönetmen: Antonie Fuqua
Vizyon Tarihi: 2015
İçeriği: Spor, Dram
Başrol Oyuncuları: Jake Gyllenhaal, Forest Whitaker, Rachel McAdams
IMDB Puanı: 7,5


Film Açıklaması
Dünyaca ünlü boksörün karısının kaza ölümü sonucunda geçirdiği zorlukları anlatır. Boks maçlarını yumruk yedikten sonra kazanmayı hedef alan bu boksör boksa ara vermiştir. Her şeyini kaybeden Hope mahkeme kararı ile kızı esirgeme kurumuna bağışlanmıştır.
<
Eski boks şampiyonunun spor salonunda temizlik yapan Hope, kendisini antremanlarda yardımcı olması için zorlamıştır. Yardım maçı için dövüşen Hope eskisi gibi yumruk yiyerek değil, savunma yaparak dövüş ediyordu. Sonraları sürpriz bir şekilde karısının ölümüne de sebep olan Escobar ile şampiyonluk maçı için teklif alır. 
Bu maçta nefesleri kesen bir mücadele yaşanır ve Hope yeniden Dünya şampiyonu olur.


Yapmak istediğin şeyi yapmak için, yapman gerekeni yap.

6. Şah Mat



Film Hakkında

Yönetmen: Edward Zrick
Vizyon Tarihi: 2014
İçeriği: Biyografi, Dram
Başrol Oyuncuları: Tobey Maguire, Liev Schreiber,
IMDB Puanı: 7,0


Film Açıklaması
Dünyaca ünlü satranç oyuncusu Bobby Fischer'ın hayatını ele alan bu filmde Fisher, Örümcek Adam filminden aşina olduğumuz başrol oyuncusudur.

Daha küçükken bile hemen hemen tüm büyüklerini mağlup eden Fischer çoğu kişinin dikkatini çekmiştir. Büyüdüğünde ise bir avukat ve rahip ona sponsor olur. Rakiplerini teker teker deviren Fischer sonunda Dünya şampiyonu Rus satranç ustası Spassky ile satranç oynar ve kaybeder. 

Kendine Dünya şampiyonluğunu hedef alan Fischer 1972 Dünya Satranç Şampiyonası'na katılır ve finalde Spassky ile karşılaşır. Fakat maç öncesi paranoyaklaşan Fischer kendisinin kazanmaması için dikkatini dağıtmaya çalıştıklarını ve telefonlarının dinlendiklerini söyler.

Sonunda ise kıran kırana geçen bir satranç oyunu olur ve ilk maç Fischer kaybeder. 2. maça ise paranoyak olduğundan gelmez. Derken Fischer'ın isteği doğrultusunda oyun gerçekleşir ve kazanan Fischer olur.

Neredeyse hepsi teori ve ezber. İnsanlar bir sürü seçenek var sanıyor ama genelde tek doğru hamle vardır. Tabii en sonunda kaçacak yer kalmaz.


7. Tehlikeli Yürüyüş


Film Hakkında

Yönetmen: Robert Zemeckis
Vizyon Tarihi: 2015
İçeriği: Biyografi, Gerilim
Başrol Oyuncuları: Joseph Gordon-Levitt
IMDB Puanı: 7,4



Film Açıklaması

1974 yılında hayali Dünya Ticaret Merkezi kulelerinde ip gerip yürümek olan bir adamın hayat hikayesinden bahsetmektedir. Dünyaca ünlü sirk cambazından para karşılığı taktik ve ders alan Petit, hayalini gerçekleştirmek için Amerika'ya taşınır ve yanında Fransa'da tanıştığı kız arkadaşını da getirir.

Birkaç ortağı ile beraber plan kuran Petit hayalini gerçekleştirir ve polise yakalanır. Cezası ise ipte yürümedir.

– Pekala dostum, fotoğraflarımı istediğin zaman görebilirsin. Çok isyankarlardır.
+ Yani sadece bir fotoğrafçı değilsin. Aynı zamanda anarşist misin?
– Tüm sanatçılar bir derece anarşisttirler.


Son Sözler

İzlediğim filmlerin hepsi gerçekten izlenmeye değer filmlerdir, ve herkese izlemelerini tavsiye ederim. Çok fazla spoiler vermemeye çalıştım bu yüzden anlatımı kısa tuttum. Peki sizler bu filmler hakkında ne düşünüyorsunuz?


Yorumlar

Blogger: 26
  1. Southpaw'ı ilk defa gördüm, Tehlikeli Yürüyüş de izlemek istediğim filmlerdendi, hatırlatıcı oldu, izleyeyim artık.
    Çok güzel derlemişssin Semih, devamını bekleriz böyle konuların. Eline sağlık. Film zevkin de oldukça iyi bence, benzeşiyoruz o konuda. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsi kaliteli filmler. Film tavsiyesi konusunda birbirimizden faydalanırız o zaman.

      Sil
  2. Siteme üye olmuş kardeşim.Film seyredemiyorum lakin hepsi için yazdıklarını okudum.Piyanist'i seyretmiştim.Rahmetli ablamla psikolojik konulu filmler seyrederdik gemellikle.Piyanist'i seyrederken ağlamıştım, çok beğendim, üzüldüm ama değdi.Anılarımı hatırlattığın için teşekkürler.İyi yayınlar. Sağlıcakla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece Abla yorumun için teşekkürler. Filmi izlerken ben bile duygulandım yani. Adamlar nasıl film yapmışsa.

      Sil
  3. Piyanist'ten çok söz edildi ama bir türlü izleyemedim. İpte yürüme olayı da ilgi çekici. Genelde hepsini duydum. Artık sıra izlemede. Her zamanki gibi kısa ve öz yazmışsın. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için teşekkürler. Bir an önce izleyin bence. Hepsi kaliteli filmlerin.

      Sil
  4. İçlerinde sadece pianisti izledim harika bir film, tavsiyen için teşekkürler.
    Diğerlerine bakmaya çalışacağım. Vaktim oldukça

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatırlarsanız, sizin tavsiyeniz üzerine The Pianist'i izledim ve beğendim, sağ olun. İsterseniz bir bakın filmlere, kaliteliler.

      Sil
  5. Piyanist efsanedir ya bunların çoğu klasik efsane filmler zaten güzel paylaşım olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için teşekkürler. Aralarından izlemediklerini varsa izlemenizi tavsiye ederim. Örneğin, Esaretin Bedeli filmi gelmiş geçmiş en kaliteli filmler sıralamasında ilk sırada.

      Sil
  6. Şah Mat'ı merak ediyordum, listemde önlere alayım o zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemeye değer filmlerden. Aslında hepsi izlemeye değer bir bakın derim.

      Sil
  7. esaretin bedeli hariç diğer filmleri izlememiştim hatta bazılarını duymamışım bile :) piyanisti en yakın zamanda izlemek istiyorum.. Güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. The Pianist başlangıç için iyi bir seçim. Beğenirsen diğer filmlere de bir bak derim.

      Sil
  8. Çoğunu izledim.İzlemediklerimi de not alayım.Güzel filmler :)

    YanıtlaSil
  9. The Walk'u izleyecektim sonra sıkıcı olur diye izlememiştim. İzlenebilir bir film mi acaba? Zaten diğer izlediğin filmler ünlü filmler :) Ben de bugün izlediğim zamanda yolculuk filmlerinin 4. bölümünü ekleyeceğim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film biraz farklı bir tarz aslında. Bir adamın hayalini gerçekleştirme hikayesini anlatıyor ve ara ara izleyici ile diyalog içerisinde oluyor. Bana göre film izlenebilir ama öyle olağanüstü oyunculuk beklememek lazım. Senaryosu iyi. Bazı yerlerde bayağı bir gerilim var, yüksekten korktuğunun farkına varıyorsun :D

      Zaman yolculuğu ilgi çekicidir. Yazına bakacağım.

      Sil
  10. Ben piyanisti izlemistim gerçekten çok güzeldi.

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel filmler bunlar :)

    YanıtlaSil
  12. 12 kızgın adam ve piyanist harika bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle birçok film gibi bu iki film de harika.

      Sil
  13. Piyanist mükemmeldi gerçekten de, zaman zaman hatırlıyorum ve tekrar izlemek istiyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de tekrar tekrar izlemek istiyorum. Bana göre en iyi ilk beş filmin içerisinde.

      Sil

Ad

1. Cilt,1,100,1,1080P,1,11.22.63,1,12 Kızgın Adam,1,2018,1,4. Sezon,1,44. Çocuk,1,A Thousand Kisses Deep,1,Aksiyon Filmleri,3,Alcatraz'dan Kaçış,1,Alexa,2,Amelie,1,Analiz,1,Android,14,Android Haberleri,1,Android İpuçları,2,Android Uygulamaları,10,Animasyonlu İndirme Butonu,1,Anket,1,Antonio Banderas,1,Antremanlarla Matematik,1,Apk,2,Apk İndir,2,Arama Açıklaması,1,Arama Motorları,1,Araştırma,1,Arı,1,Ayrton Senna,1,Bana Dair,76,Base,1,Başarı,1,Başlık Efekt,1,Blog,2,Blog Keşif Etkinliği,1,Blog Nasıl Açılır?,1,Blogger,58,Blogger Eklentileri,18,Blogger Eklentisi,1,blogger haberleri,1,Blogger İpuçları,18,Blogger İstatistikler Widget'ı,1,Blogger Nedir,1,Blogger Sayfa Kaydırma Efekti,1,Blogger Sorunları,1,Blogger Tavsiyeleri,1,Blogger Temaları,6,Blogger Widget'ları,7,Blogger Yedekleme,1,Boks,1,Buton,2,camera,1,Can Dostum,1,Checker Gmail,1,Child 44,1,Chroma Keyboard,1,Cillian Murphy,1,Clev Note,1,CSS,2,Deadpool,1,Deadpool İndir,1,Diğer Kategoriler,10,Dinlediklerim,5,Dives İkon,1,Dizi,1,Dizi Replikleri,1,Drama Filmleri,3,Drop Caps,1,Duvar Kağıtları,1,Düşünce,1,Editörün Seçtikleri,4,Eklenti,2,Elementary,1,Etkileşim,1,Etkinlik,1,exi2.net,1,Fabrizio De André,1,Facebook,1,Film,6,Film İncelemesi,1,Film Puanlama,1,Film Replikleri,2,Filmler,6,First Character,1,First Letter,1,Flat İcon,1,Font,1,Forever,1,Formula 1,1,Forrest Gump,2,Frank Sinatra,1,Fringe,3,Galeri,5,Gary Oldman,1,Geçmişin Gölgesinde,2,Gerilim Filmleri,2,GetSiteControl,2,Google,2,Google Chrome,2,Google Fonts,1,Google Friend Connect,1,Google Plus,1,Google+,1,Google+ Toplulukları,1,Görsel,2,Guadalupe Pineda,1,Hayal Gücü Yüksek Sorular,1,Hayat ve Düşünce,1,Historia De Un Amor,1,HTML,2,Hugh Jackman,1,Instagram,1,Intoucheables,1,İcon,1,İkon Paketleri,1,İndex,1,İndir,4,İndirme Butonu,1,İnfografik,1,İstatistikler,1,İzlediklerim,20,Kalıcı Bağlantı,1,Kaliteli Blogger Eklentileri,1,Kaptan Amerika Kahramanların Savaşı,1,Kim Bu Semih,1,Kimdir,1,Kingsman: Gizli Servis,1,Kişisel Blog,9,Kişisel Yazılar,43,Kitap,1,Kullandıklarım,5,Launcher,1,Leonard Cohen,1,Logan,1,Logo Efekt,1,Lost in Translation,1,Material,2,Material Design,3,MeloCloud+ Music Player,1,Meta Açıklaması,1,Mijia Quartz Watch,1,Mim,10,Minimal Design,1,Mobil,2,Mobil Uyumlu Blogger Temaları,1,Muhammad Ali,1,Muhammad Ali Sözleri,1,Muhammad Ali'nin Hayatı,1,Müzik,7,Müzisyen,1,Nah Neh Nah,1,Nasıl Yapılır,5,Nasıl Yapılır?,3,Nedir,3,OGInstagram,1,Okuduklarım,2,Osmia Avosetta,1,Önemi,1,Öp Evlen Uçurumdan At,1,Özel Başlık Etiketleri,1,Paris'te Gece Yarısı,1,Paylaşım,1,PC,2,PC Uygulamaları,1,Peaky Blinders,2,Peppino Gagliardi,1,Pocket,1,Popüler Yayınlar,1,Radiogram,1,Radyo,1,Renato Carosone,1,Replikler,2,Repo Men,1,Resim ve Video,1,Resimli İndirme Butonu,1,Responsive,2,Robots txt,1,Rodrigo Amarante,1,Romantik Filmler,1,Root,2,Satın Aldıklarım,1,Schindler'in Listesi,2,Scroll Smooth,1,SEO,3,SEO Ayarları,1,Shareaholic,1,Shareit,2,Sherlock,3,Sherlock Holmes,1,Sıralama,1,Sinema,1,Site Haritası,1,Social Meter,1,Sosyal Medya,2,Soundcloud,1,Sözler,1,Spor,1,Sting,1,Tasarım,1,Tavsiyelerim,1,Teknoloji,1,Tema,1,Template Clue,1,The Blacklist,1,The Mentalist,2,The Mentalist Replikleri,1,The Pianist,1,Tom Hardy,2,Tozlu ve Yıkık Blog,1,True Detective,2,Tuyo,1,TVShow Time,2,Uygulama,1,Ücretsiz İkon,1,Üst Sıralara Çıkmak,1,Vaya Con Dios,1,Video,2,Videolar,1,Website,1,WhatFont,1,Woorank,1,Word Count,1,Wordpress,1,Xiaomi,1,Yabancı Diziler,9,Yabancı Radyo,1,Yardımlaşma,1,Yayın Ayarları,1,Yaz Tatili,1,Yazar Olmak,1,Yazı,2,Yazı Kutusu,1,Yazı Yazmak,1,Yıl Dönümü,1,Yıldız Sıralamalı,1,Yıldızlararası,1,Youtube,1,Ziyaretçi Trafiği,1,
ltr
item
Semih Keçecioğlu - Kişisel Blog: İzlediklerim #4: Bu Hafta İzlediklerim
İzlediklerim #4: Bu Hafta İzlediklerim
İzlediklerim serisinin 4.sü. The Pianist, Esaretin Bedeli, Alcatraz'dan Kaçış, Son Şans, 12 Kızgın Adam, Tehlikeli Yürüyüş ve Şah Mat filmlerini içerir.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjB7O4oa08Uj4EldFYpDowijI-MDErqrskJBYaRVsnYnHia5j1AT9DjF7cPMwe77-17ADwN5HoEXr_qzeVUnM3lLz-kv5CiIvymaWbnEX1IwbAnGmQ-QyK98WE1flkO-xwqdBckA_gs9GQ/s640/Seize+the+Day.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjB7O4oa08Uj4EldFYpDowijI-MDErqrskJBYaRVsnYnHia5j1AT9DjF7cPMwe77-17ADwN5HoEXr_qzeVUnM3lLz-kv5CiIvymaWbnEX1IwbAnGmQ-QyK98WE1flkO-xwqdBckA_gs9GQ/s72-c/Seize+the+Day.jpg
Semih Keçecioğlu - Kişisel Blog
https://semihkececioglu.blogspot.com/2016/05/izlediklerim-4-bu-hafta-izlediklerim.html
https://semihkececioglu.blogspot.com/
https://semihkececioglu.blogspot.com/
https://semihkececioglu.blogspot.com/2016/05/izlediklerim-4-bu-hafta-izlediklerim.html
true
3247702708061337910
UTF-8
Tüm yazılar yüklendi. Hiçbir yazı bulunamadı. Tümünü Gör Devamını Oku Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Yazan: Ana Sayfa Sayfalar Yazılar Tümünü Gör BENZER YAZILAR Etiket Arşiv Ara Tüm Yazılar Bulunamadı Geri Ana Sayfa Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisas Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara şimdi 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftadan uzun bir süre önce Takipçiler Takip Et Premium STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm kodları kopyala Tüm kodları seç Tüm kodlar kopyalandı Çalışmazsa CTRL+C kombinasyonunu kullan Table of Content