Blogger'dan Beklentilerim

Blogger'dan beklediğim bir kaç husus ve tavsiyeler.


Vaktimizin çoğunu bu lanet olası platformda harcadığımızdan, insanın ister istemez birkaç beklentisi oluyor. Benim ya da diğer kullanıcıların aklına geliyor da bir sizin mi aklınıza gelmiyor, yoksa önemsemiyor musunuz? Azcık ucundan ilgilenseniz diyorum sayın Google Bey Amca. Burada bir şeyler zırvalayacağım işte, bakalım siz bu yazıyı okuyanlar olarak ne düşüneceksiniz?

Tasarım Değişikliği


Blogger'dan Beklentilerim

Yani mobil uygulamaların olsun, web araçların olsun bas bas bağırıyorsun be Material Design diye. Yayınladığın her uygulamada kullanıyorsun ama Blogger'a gelince yok! Olmaz böyle bu işe bir çare bulun ve Material'ı acilen bu Blogger'a getirin. En azından insanın içi açılır Blogger'da gezinirken. Bu arada bunun üzerinde bir çalışmanız varsa sorun yok ama ben sizlerin çalışma içerisinde olduğunuza da inanmıyorum, her neyse! Yapın artık şu tasarımı!

Mobil Uygulama


Blogger'dan Beklentilerim

Bu konuda sadece isyan eden ben değilim, değil mi? Kesinlikle blog yazarları olarak hem fikiriz sanırım. Sen koskoca Google, bir mobil uygulama yapma. Hem de Dünya'da milyonlarca kullanılan bir platformun, gerçekten ayıp ha yaptığınız.

Azcık Wordpress'e bakın da nasıl uygulama yapıldığını öğrenin. Şimdi sizler "Google'ın yayınladığı Blogger uygulaması var." diyeceksiniz. Evet var, hiç bir işe yaramayan ve görünümü tarihten kalma bir uygulama... Google'a "blogger apk" yazıp ararsanız bulursunuz zaten. 

Demem o ki, hem kendisi için hem de bizler için Google adam akıllı bir mobil uygulama yapmalıdır.

Çevrimiçi Şablonlarda Değişiklik


Blogger'dan Beklentilerim

Acaba biz hangi tarihteyiz? 2000'lerin başında mıyız da sizler bu dandik şablonları kullanmamız için sunuyorsunuz. Bir Wordpress'e bakın bir de kendinize. Hem teknik bilgisi olmayanlar ne yapacak? Sizlerin hiç de hoş olmayan şablonlarınıza esir mi kalacaklar? Koyun 100-200 şablon da herkes faydalansın. 

Burada tema yüklemeyi bilmeyenler, kodları görünce korkanlar, ya da konu hakkında bilgisi olmayan birçok kişi var. Kolaylık sağlarsınız yani çok mu şey?

Eklenti Desteği


Blogger'dan Beklentilerim

Tamam belki Wordpress'e özeniyorum ama haklı değil miyim? Wordpress'deki Yoast eklentisi gibi onlarca eklentiniz olsa fena mı olurdu? Kullanıcılar için hiç de kolaylık sağlamıyorsunuz ama siz. Azıcık yenilik getirin şu platforma da canımızı sıkmayın, yoksa blogu Wordpress'e taşırım he. (Evet tehtid ediyorum.)


(Bonus) Kullanıcıların Blogunu Bırakmaması


Blogger'dan Beklentilerim

Bu başlık tam olarak Blogger platformuyla ilgili değil ama yine de bir beklentim olarak yazmak istedim. Birçok kişi kafasına estiği gibi blog açıyor (açın tabi ki). Fakat bir süre sonra ya kaldırıyor ya da bir daha suratına bile bakmıyor. Daha sonra da ortada bir çöplük gibi kalıyor ve adı da "çöp blog" oluyor. 

Yav neden böyle yapıyorsunuz ki? Hem emekleriniz boşa gidiyor hem de insanları blogdan soğutuyorsunuz. Amacınız ne ki sizin? Bu arada yeni blog açanlara da söylüyorum, sakın ola ki bırakmayın. Devam ettirin ve hobi haline getirin. Hem siz kazanın hem de biz kazanalım.


Son Sözler


Sizlere Blogger'dan beklentilerimi aktardım. Tabi, burada Wordpress ile karşılaştırma yapıp eksikliklerini dile getirdim. Belki de şikayetçi olacaksınız ama şimdiki zamanda kim kime özenmiyor ki. Facebook bile kendisinden sonra çıkan Twitter'a özenmiyor değil. Hem Google olmasa Wordpress olmazdı değil mi? 

Bonus olarak yazdığım şey ise çok önemli. Yapmayın, etmeyin. Açtıysanız bir blog devamını getirin. Her neyse sizlerin daha farklı beklentileri var mı? Fikirlerinizi yorum bölümünde belirtebilirsiniz. Bu arada bir çılgınlık yapıp,  resmi Google ve Blogger hesaplarına etiket göndereceğim. Belki dikkate alırlar (olacağı yok ama, insan bekliyor işte).

Etiket işi yattı, mobilden yazdığımdan dolayı etiket olmuyor, PC'ye geçtiğim bir vakit hallederim.

Yorumlar

Blogger: 25
  1. Blogspot kendini uzun zamandır güncellemiyor. Ne zaman olacağını bilmem ama köklü bir değişiklik yapacaklar gibi geliyor bana, çünkü internet için bloglar gerçekten çok önemli belki bunu ülkemizdeki insanlar tam olarak anlayamıyor ama interneti bloglar kurtaracak o yüzden bu platformu daha iyi hale getirmek için Google yöneticileri çalışmalar yapacaktır diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapsınlar da hem onlar kurtulsun hem de biz kurtulalım. Bloglar tabi ki önemli, Google'ın bunun farkında olduğunu düşünüyorum. Bakalım hayırlısı, beklemekten başka çare yok.

      Sil
  2. Semih çok önemli bir konuya parmak basmışsın. Google gibi bir dünya devinin hala amatörce Blogger uygulamasının olması rezalet. Biz blogspotcular aslında heyecanla bekliyoruz yenilikleri. Sesimizi duy Google :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de şöyle bir şey var. Uygulama ülkemizde kullanılabilir halde değil! Sesimizi duyacaklarını da sanmıyorum. Yenilikler gelsin be.

      Sil
  3. Vallahi ben blogger uygulamasına da baktım wordpress uygulamasına da ve şunu söyleyebilirim ki google bir an önce wordpress'i örnek almalı. Yakındığın her konunun altına imzami atarım hak veriyorum sana. Bir de blog açıp terk edenler var bunda blog âlemindeki bazı insanların da neden olduğunu düşünmeden edemiyorum. Ama en azından sonuçta blog da bir sosyal hesap gibi silebilirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre söylediklerine bende katılıyorum, bazen sinirlenip wordpress'e geçesim geliyor. Bakalım zaman ne gösterecek.

      Sil
    2. Kesinlikle öyle bakalım ne olacak ?

      Sil
    3. Uygulama demeye bin şahit lazım, örnek alması şart.

      Sil
  4. Kısa zamanda iyi bir silkinme şart.

    Bu arada bundan sonra takip edeceğim başarılı bloglardan birisin hocam.Aynen devam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başarılı blog sınıfında gördüğünüz için teşekkürler. Kesinlikle Google'ın bir şeyler yapması gerekir.

      Sil
  5. Laf olsun diye blog açmamak lazım Yazdıklarına da katılıyorum kardeşim :)

    YanıtlaSil
  6. Ahh biri tasarım mı dedi, tema mı, kod mu? :) Sanki beni anlatmışsın :) Cidden yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum, gerçi henüz sadece bir yıldır bu platformdayım ama eksiklikler de görülmeyecek gibi değil ki! Bi tema değişikliği yapmak istedim; resmen elimi verdim ama kolumu kaptırdım :) Bakalım kaç ayda(!) minik minik bir şeyleri öğreneceğim de düzelteceğim :) Gerçekten google bu konuda çok geri; umarım en kısa zamanda şöyle güzel yenilikler getirirler de biz de rahatlarız :) Sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz üzerine gitseniz, tüm teknik detayları rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Ama Google'ın da kolaylık sağlaması gerekiyor tabi ki. Ne yazık ki bu kolaylıklara ulaşamıyoruz. Yakın zamanda ben de yenilik bekliyorum, herkes rahatlasın.

      Sil
  7. Google çok tutarsız bir firma. Google Reader'ı yok yere sebepsiz yere kapattı. Sosyal medya girişimleri defalarca patladı. Ben açıkçası gün gelecek Blogspotunda fişini çekeceğini düşünüyorum. Google Blog olayından ziyade Vlog olayına yönelecek gibi Youtube aracılığıyla. İyi dileklerinizin Google tarafından önemsenmesini diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google Reader ile karşılaşmamıştım. İlk kez sizin yorumunuz sayesinde öğrendim. Fakat http://googleblog.blogspot.com.tr/2013/03/a-second-spring-of-cleaning.html adresinde neden kapattığı ile ilgili bir açıklama var. Sosyal medya girişimleri nedense tutmadı Google'ın, çünkü en başta yapmaları gerekirdi. Aman blogspota bir şey olmasın :D

      Sil
  8. Selam Semih,
    Bu beklentiler Blogger kullanan herkesin ortak beklentileri olsa gerek. Ben de defalarca WP'ye geçmek istesem de son anda, kurulu düzeni bozmamak adına, vazgeçtim. Mobil uygulama en büyük eksiklik. Aslında Blogger'ın bir mobil uygulaması var ama, Türkiye'de kullanılabilir değil. İyi ki de değil çünkü uygulama demeye bin değil milyon şahit lazım.

    Google daha adam gibi bir iletişim paneli ve kategori sistemi getiremedi. kategoriler için etiketlerle boğuşuyoruz. Google, para getirmediği için olsa gerek blog sistemine yatırım yapmıyor. Benim düşüncem bu yönde.

    Blogger'ı kullanma nedenim yukarıda belirttiğim gibi kurulu düzen ve diğeri de Google'ın güvenli ve kolay altyapısı. Artı ve eksileri yan yana getirince Blogger'da artılar ağır basıyor benim için. Tekrar edecek olursam Google, para getirmediği için Blogger'a fazla yatırım yapmıyor düşüncesindeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Para getirmesini istiyorsa Blogger üzerinden domain satışı vb. şeyler yapmalı, bunları biz mi düşünelim? İlk paragraf yorumunuz benim kaderimle tıpatıp aynı. Sizin de dediğiniz gibi adam akıllı bir şeyleri, düzenleri yok. Beklemedeyiz!

      Sil
  9. Çok doğru yerlere ayak bastın Semih kardeşim.Bloggerın daha çok eksiği var inşallah geliştirirler seo ayarları yönünden çok geride yardımcı olmuyor blogger yazarlarına :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece SEO değil ki, hiçbir konuda yardımcı olmuyorlar. Benim de beklentim geliştirmeleri yönünde.

      Sil
  10. Her dediğine katılıyorum Semih ama çok ümitli değilim bu konuda. En azından yakın zamanda bahsettiğin köklü değişiklikler gerçekleşmeyecek. Bir ara bir makale okumuştum, orada google'ın geleceğe hazırlık yaptığı ve bütün yenilikleri oraya sakladığı söyleniyordu. Ne kadar doğrudur, ne kadar yakın bir gelecektir bilemiyorum tabi. Yeni tema yaptım, sende biliyorsun, Google+ sorunuyla uğraşıyorum şimdi, çözemezsem muhtemelen yine uğraşmam gerekecek, insan yazmaya vakit bulamıyor ki böyle, verim de düşüyor. Dilerim bizi rahatlatacak yenilikler gelir en kısa zamanda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah o gelecek önümüzdeki birkaç aya denk gelir de isteklerimize kavuşuruz. Ne yazık ki tema ile ilgili sorununuz devam etmiş ve yeni bir tema ile uğraşmışsınız. Ama bu gerçekten diğerine göre görsel açıdan çok üstün durumda. Ayrıca Sora'nın en son teması galiba, yenilikçi!

      Sil
    2. Aynen öyle Semih, 2016 model sanırım bu yaptığım, şansım yaver gitti açıkçası, güzel de oldu. Varmış bunda da bir hayır, bir güzellik. Benim de daha çok sindi içime. Teşekkür ederim, aynen öyle yenilikçi!! :)

      Sil

Ad

1. Cilt,1,100,1,1080P,1,11.22.63,1,12 Kızgın Adam,1,2018,1,4. Sezon,1,44. Çocuk,1,A Thousand Kisses Deep,1,Aksiyon Filmleri,3,Alcatraz'dan Kaçış,1,Alexa,2,Amelie,1,Analiz,1,Android,14,Android Haberleri,1,Android İpuçları,2,Android Uygulamaları,10,Animasyonlu İndirme Butonu,1,Anket,1,Antonio Banderas,1,Antremanlarla Matematik,1,Apk,2,Apk İndir,2,Arama Açıklaması,1,Arama Motorları,1,Araştırma,1,Arı,1,Ayrton Senna,1,Bana Dair,76,Base,1,Başarı,1,Başlık Efekt,1,Blog,2,Blog Keşif Etkinliği,1,Blog Nasıl Açılır?,1,Blogger,58,Blogger Eklentileri,18,Blogger Eklentisi,1,blogger haberleri,1,Blogger İpuçları,18,Blogger İstatistikler Widget'ı,1,Blogger Nedir,1,Blogger Sayfa Kaydırma Efekti,1,Blogger Sorunları,1,Blogger Tavsiyeleri,1,Blogger Temaları,6,Blogger Widget'ları,7,Blogger Yedekleme,1,Boks,1,Buton,2,camera,1,Can Dostum,1,Checker Gmail,1,Child 44,1,Chroma Keyboard,1,Cillian Murphy,1,Clev Note,1,CSS,2,Deadpool,1,Deadpool İndir,1,Diğer Kategoriler,10,Dinlediklerim,5,Dives İkon,1,Dizi,1,Dizi Replikleri,1,Drama Filmleri,3,Drop Caps,1,Duvar Kağıtları,1,Düşünce,1,Editörün Seçtikleri,4,Eklenti,2,Elementary,1,Etkileşim,1,Etkinlik,1,exi2.net,1,Fabrizio De André,1,Facebook,1,Film,6,Film İncelemesi,1,Film Puanlama,1,Film Replikleri,2,Filmler,6,First Character,1,First Letter,1,Flat İcon,1,Font,1,Forever,1,Formula 1,1,Forrest Gump,2,Frank Sinatra,1,Fringe,3,Galeri,5,Gary Oldman,1,Geçmişin Gölgesinde,2,Gerilim Filmleri,2,GetSiteControl,2,Google,2,Google Chrome,2,Google Fonts,1,Google Friend Connect,1,Google Plus,1,Google+,1,Google+ Toplulukları,1,Görsel,2,Guadalupe Pineda,1,Hayal Gücü Yüksek Sorular,1,Hayat ve Düşünce,1,Historia De Un Amor,1,HTML,2,Hugh Jackman,1,Instagram,1,Intoucheables,1,İcon,1,İkon Paketleri,1,İndex,1,İndir,4,İndirme Butonu,1,İnfografik,1,İstatistikler,1,İzlediklerim,20,Kalıcı Bağlantı,1,Kaliteli Blogger Eklentileri,1,Kaptan Amerika Kahramanların Savaşı,1,Kim Bu Semih,1,Kimdir,1,Kingsman: Gizli Servis,1,Kişisel Blog,9,Kişisel Yazılar,43,Kitap,1,Kullandıklarım,5,Launcher,1,Leonard Cohen,1,Logan,1,Logo Efekt,1,Lost in Translation,1,Material,2,Material Design,3,MeloCloud+ Music Player,1,Meta Açıklaması,1,Mijia Quartz Watch,1,Mim,10,Minimal Design,1,Mobil,2,Mobil Uyumlu Blogger Temaları,1,Muhammad Ali,1,Muhammad Ali Sözleri,1,Muhammad Ali'nin Hayatı,1,Müzik,7,Müzisyen,1,Nah Neh Nah,1,Nasıl Yapılır,5,Nasıl Yapılır?,3,Nedir,3,OGInstagram,1,Okuduklarım,2,Osmia Avosetta,1,Önemi,1,Öp Evlen Uçurumdan At,1,Özel Başlık Etiketleri,1,Paris'te Gece Yarısı,1,Paylaşım,1,PC,2,PC Uygulamaları,1,Peaky Blinders,2,Peppino Gagliardi,1,Pocket,1,Popüler Yayınlar,1,Radiogram,1,Radyo,1,Renato Carosone,1,Replikler,2,Repo Men,1,Resim ve Video,1,Resimli İndirme Butonu,1,Responsive,2,Robots txt,1,Rodrigo Amarante,1,Romantik Filmler,1,Root,2,Satın Aldıklarım,1,Schindler'in Listesi,2,Scroll Smooth,1,SEO,3,SEO Ayarları,1,Shareaholic,1,Shareit,2,Sherlock,3,Sherlock Holmes,1,Sıralama,1,Sinema,1,Site Haritası,1,Social Meter,1,Sosyal Medya,2,Soundcloud,1,Sözler,1,Spor,1,Sting,1,Tasarım,1,Tavsiyelerim,1,Teknoloji,1,Tema,1,Template Clue,1,The Blacklist,1,The Mentalist,2,The Mentalist Replikleri,1,The Pianist,1,Tom Hardy,2,Tozlu ve Yıkık Blog,1,True Detective,2,Tuyo,1,TVShow Time,2,Uygulama,1,Ücretsiz İkon,1,Üst Sıralara Çıkmak,1,Vaya Con Dios,1,Video,2,Videolar,1,Website,1,WhatFont,1,Woorank,1,Word Count,1,Wordpress,1,Xiaomi,1,Yabancı Diziler,9,Yabancı Radyo,1,Yardımlaşma,1,Yayın Ayarları,1,Yaz Tatili,1,Yazar Olmak,1,Yazı,2,Yazı Kutusu,1,Yazı Yazmak,1,Yıl Dönümü,1,Yıldız Sıralamalı,1,Yıldızlararası,1,Youtube,1,Ziyaretçi Trafiği,1,
ltr
item
Semih Keçecioğlu - Kişisel Blog: Blogger'dan Beklentilerim
Blogger'dan Beklentilerim
Blogger'dan beklediğim bir kaç husus ve tavsiyeler.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgAnAZF3M8BMvHShH54IyuVoNZjo16H4dUuM4HHfk2zPjcK_wDMbIjsrXUMrAAwRDeEmUJJqoJIgCpTuOCmkLmfFF-fVPo4_Ly6fo_XXwRD1mdBYZTvJUHahGeIPW0b5OrXJ96thB2rW2w/s640/Blogger%2527dan+Beklentilerim.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgAnAZF3M8BMvHShH54IyuVoNZjo16H4dUuM4HHfk2zPjcK_wDMbIjsrXUMrAAwRDeEmUJJqoJIgCpTuOCmkLmfFF-fVPo4_Ly6fo_XXwRD1mdBYZTvJUHahGeIPW0b5OrXJ96thB2rW2w/s72-c/Blogger%2527dan+Beklentilerim.png
Semih Keçecioğlu - Kişisel Blog
https://semihkececioglu.blogspot.com/2016/08/bloggerdan-beklentilerim.html
https://semihkececioglu.blogspot.com/
https://semihkececioglu.blogspot.com/
https://semihkececioglu.blogspot.com/2016/08/bloggerdan-beklentilerim.html
true
3247702708061337910
UTF-8
Tüm yazılar yüklendi. Hiçbir yazı bulunamadı. Tümünü Gör Devamını Oku Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Yazan: Ana Sayfa Sayfalar Yazılar Tümünü Gör BENZER YAZILAR Etiket Arşiv Ara Tüm Yazılar Bulunamadı Geri Ana Sayfa Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisas Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara şimdi 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftadan uzun bir süre önce Takipçiler Takip Et Premium STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm kodları kopyala Tüm kodları seç Tüm kodlar kopyalandı Çalışmazsa CTRL+C kombinasyonunu kullan Table of Content