Blogger'ı Daha Kullanışlı Hale Getiren 6 Adet Google Chrome Eklentisi

Google Chrome üzerinde Blogger için kullanabileceğiniz faydalı eklentiler ve tanıtımı.

Blogger'ı Daha Kullanışlı Hale Getiren 6 Adet Google Chrome Eklentisi

Blogger kullanırken kolaylık sağlayan 6 adet eklentiyi derledim ve sizler için paylaşıyorum. Bu eklentileri kullanmaya başladıktan sonra çok faydasını göreceğinizden eminim. Google Chrome üzerinde kullanabileceğiniz bu eklentileri Chrome Web Mağazası'ndan indirebilirsiniz. Belki de aranızdan bazıları bu tip eklentilere ihtiyacı vardır diye düşünüyorum ve hemen eklentilere geçiyorum, bakalım beğenecek misiniz?

1. Alexa Traffic Rank


Alexa daha önceden aşina olduğunuz bir hizmet olabilir belki de. Alexa, Dünya üzerinde bulunan siteleri tek tek analiz ederek sıralayan bir hizmettir. Bu eklenti sayesine ziyaret ettiğiniz her sitenin yerel ve global olarak hangi sırada olduğunu öğrenebilirsiniz. Ayrıca sitenizin toplam (her domainden bir adet olmak üzere) backlinkini görebilirsiniz. Görüntülemek için Google Chrome tarayıcısının sağ üst kısmında beliren Alexa butonuna tıklamanız yeterlidir. Alexa Traffic Rank'ı aşağıda bulunan indirme butonuna tıklayarak indirebilirsiniz.

Blogger'ı Daha Kullanışlı Hale Getiren 6 Adet Google Chrome Eklentisi
Kişisel Blogumun Alexa İstatistikleri

2. Checker Plus for Gmail™


Bu eklentiyi yalnızca Blogger kullananlar değil, bütün herkesin kullanması gerekir. Neden mi? Hemen şöyle izah edeyim. Checker Plus for Gmail™, Gmail hesabınıza gelen iletileri Google Chrome üzerinden eşzamanlı olarak bildirim şeklinde gösterir. Ayrıca eklenti kısayolunda toplam okunmayan mail sayınız gözükür ve kısayola tıklayarak bu mailleri hızlı  bir şekilde görüntüleyebilirsiniz. Bu da yanıtlama sürenizi kısaltır ve işlerinizi daha çabuk halledebilirsiniz. 

Diyelim ki bir yazı paylaştınız ve yorum formundan bildirimleri açtınız. Daha sonra bir ziyaretçi yazınızı yorumladı. Bildirimleri açtığınızdan dolayı bu yorum Gmail hesabınıza bildirim olarak gelir. İşte bu eklentiyi kullandığınız taktirde gelen bildirimi anında açacak ve yorumu hızlı bir şekilde yanıtlayabileceksiniz. Bu durum belki de ziyaretçinizi bir nebze de olsa sevindirecektir diye düşünüyorum. Checker Plus for Gmail™'i aşağıda bulunan indirme butonuna tıklayarak indirebilirsiniz.

Blogger'ı Daha Kullanışlı Hale Getiren 6 Adet Google Chrome Eklentisi
Checker Plus for Gmail™'den bir ekran görüntüsü


3. WhatFont


Herhangi bir siteyi ziyaret ettiğinizde gözünüze çarpan yazı fontunun ismini öğrenmek ister miydiniz? WhatFont sayesinde herhangi bir sitedeki yazı fontunun ismini öğrenebilirsiniz. Eklentiyi indirdikten sonra sağ üst tarafta bulunan WhatFont kısayoluna tıkladıktan sonra öğrenmek istediğiniz yazı fontunun üzerine mouse ile gelerek öğrenebilirsiniz. İşinizi bitirdikten sonra ise sağ üstte bulunan "Exit WhatFont" seçeneğine tıklayın. Son olarak WhatFont'u aşağıda bulunan indirme butonuna tıklayarak indirebilirsiniz.

Blogger'ı Daha Kullanışlı Hale Getiren 6 Adet Google Chrome Eklentisi
Kişisel Blogumun Yazı Fontu: Didact Gothic


4. Woorank: SEO & Website Analysis


Çok kapsamlı bir SEO analiz hizmetidir. Bu sayede istediğiniz her sitenin SEO analiz istatistiklerini görebilirsiniz. Bu SEO analizinde: mobil uyumluluk, meta etiketleri ve açıklaması, kelime analizi, sayfa hızı ve daha bunun gibi bir çok ayrıntı mevcuttur. (Kullandıktan sonra birçok yanlışımı fark ettim, kısa süre içerisinde düzelteceğim.) Bu sayede eksikliklerinizi görüp düzeltme imkanınız olabilir.

Ayrıntılı bir şekilde analiz edip puanlaması ve Alexa gibi sitenizin yerel ve global sıralamasını göstermesi çok iyi olmuş. Tek kötü yanı ise Türkçe dil desteği olmaması. O kadar kusur kadı kızında da var diyelim ve boş verelim. Eklentiyi indirdikten sonra sağ üst kısımda bulunan "Woorank" kısayoluna tıklayın. Bir kaç saniye içerisinde bulunduğunuz sitenin ayrıntılı olarak analizini yapacak ve neyin doğru neyin yanlış olduğunu bildirecektir. Woorank: SEO & Website Analysis'i aşağıda bulunan indirme butonuna tıklayarak indirebilirsiniz.

Blogger'ı Daha Kullanışlı Hale Getiren 6 Adet Google Chrome Eklentisi
Kişisel Blogumun SEO Puanı


5. Social Meter


Siteler üzerinde bulunan sayfa ve yazıların toplam kaç kez hangi sosyal medyada paylaşıldığını gösteren bir eklentidir. Böylece tek bir tıklama ile Facebook, Twitter, Pinterest, LinkedIn, StumbleUpon, VK, Reddit ve Buffer sosyal medyalarında paylaşılan yazılarınızın paylaşım istatistiklerine erişebilirsiniz. Örneğin; Google+ için: toplam +1 sayısı, Facebook için: toplam beğenme, paylaşma ve yorum sayıları gibi. Eklentiyi kullanmak için tek yapmanız gereken şey eklentiyi indirdikten sonra sağ üstte bulunan Social Meter kısayoluna tıklamaktır. Daha da başka bir özelliği olmayan Social Meter'ı aşağıda bulunan indirme butonuna tıklayarak indirebilirsiniz.

Blogger'ı Daha Kullanışlı Hale Getiren 6 Adet Google Chrome Eklentisi
Blog Keşif Etkinliği vol ∞


6. Word Count


Bu eklenti sayesinde kopyaladığınız yazının toplam kaç kelime olduğunu öğrenebilirsiniz. Site üzerinde bulunan yazıların SEO açısından 250 kelime yukarısı olması gerektiği için bu eklenti işinize yarayabilir. Çünkü Google 250 kelime aşağısını değersiz olarak görüyor. Hal böyle olunca bu eklenti ile yazdığınız yazının kaç kelime olduğunu görebilir, eğer eksik ise birkaç cümle daha ekleyerek kelime sayısını artırabilirsiniz. Yapmanız gereken şey ise eklentiyi yükledikten sonra yazılan tüm yazıyı kopyalayıp sağ tıkladıktan sonra "Count Words" seçeneğini işaretlemenizdir. Word Count'ı aşağıda bulunan indirme butonuna tıklayarak indirebilirsiniz.

Blogger'ı Daha Kullanışlı Hale Getiren 6 Adet Google Chrome Eklentisi
Kişisel Blogumda Bulunan Bir Yazının Toplam Kelime Sayısı

Son Sözler

Kendimce faydalı bulduğum ve sizlere de faydası olacağını düşündüğüm 6 adet Google Chrome eklentisini paylaştım. Umarım ki aralarından bir tanesi bile işinizi görür ve bu yazımdan sonra kullanmaya başlarsınız. Belki de aranızdan bazıları bu eklentilerden birini veya birkaçını kullanıyordur.

Peki sizler bu eklentiler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar

Blogger: 18
  1. Her zamanki gibi kısa ve faydalı bilgiler. Tebrikler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için teşekkürler. Uzunca bir yazı yazıp ziyaretçiyi sıkmak istemiyorum.

      Sil
  2. Whatfont gayet işe yarayacak bir uygulamaya benziyor deneyecem:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşinize yaramasına sevindim, yorum için teşekkürler.

      Sil
  3. Teknoloji özürlü biri olarak algılamaya çalıştım.Karışık olmamış anlatım.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, teknolojide anlaşılmayacak hiç bir şey yok aslında.

      Sil
  4. Benimde birkaçını eklemem gerekiyor. Bloğu bir türlü istediğim hale getiremedim ne olacak benim bu halim. :) Faydalı bir yazı olmuş emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekleyin faydasını göreceksiniz. İstediğiniz hal nasıl bir şey, yardımcı olayım.

      Sil
  5. Çok faydalı bir yazı olmuş. Bende bir kaç tane indirecegim :)

    YanıtlaSil
  6. Sevdim bunları, bir göz atacağım. Çok faydalı bir yazı olmuş. :)

    YanıtlaSil
  7. 250 kelimeden aşağısının değersiz olduğunu yeni öğreniyorum. Daha çok özgünlüğe ve kaliteye değer verdiğini düşünüyordum, okuduklarımdan çıkarımım oydu en azından. Yine çok faydalı bir konu, biri hariç hepsini indiriyorum, teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim özgünlük zaten en büyük etken. Kelime sayısı ise ufak bir ayrıntıydı, beğenmenize sevindim.

      Sil
  8. İlk defa duyuyorum bu uygulamaları 🙈 Bir kaçını gözüme kestirdim ama. Deneyeceğim en kısa zamanda ☺ Teşekkürler bilgi için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim ben de yeni karşılaştım. İşinize yarayacaktır, deneyin tabiki de.

      Sil
  9. Liste için çok teşekkür ederim neredeyse hepsini kullanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, her biri çok yararlı Chrome eklentileri. Kullanmakta fayda var.

      Sil

Ad

1. Cilt,1,100,1,1080P,1,11.22.63,1,12 Kızgın Adam,1,2018,1,4. Sezon,1,44. Çocuk,1,A Thousand Kisses Deep,1,Aksiyon Filmleri,3,Alcatraz'dan Kaçış,1,Alexa,2,Amelie,1,Analiz,1,Android,14,Android Haberleri,1,Android İpuçları,2,Android Uygulamaları,10,Animasyonlu İndirme Butonu,1,Anket,1,Antonio Banderas,1,Antremanlarla Matematik,1,Apk,2,Apk İndir,2,Arama Açıklaması,1,Arama Motorları,1,Araştırma,1,Arı,1,Ayrton Senna,1,Bana Dair,76,Base,1,Başarı,1,Başlık Efekt,1,Blog,2,Blog Keşif Etkinliği,1,Blog Nasıl Açılır?,1,Blogger,58,Blogger Eklentileri,18,Blogger Eklentisi,1,blogger haberleri,1,Blogger İpuçları,18,Blogger İstatistikler Widget'ı,1,Blogger Nedir,1,Blogger Sayfa Kaydırma Efekti,1,Blogger Sorunları,1,Blogger Tavsiyeleri,1,Blogger Temaları,6,Blogger Widget'ları,7,Blogger Yedekleme,1,Boks,1,Buton,2,camera,1,Can Dostum,1,Checker Gmail,1,Child 44,1,Chroma Keyboard,1,Cillian Murphy,1,Clev Note,1,CSS,2,Deadpool,1,Deadpool İndir,1,Diğer Kategoriler,10,Dinlediklerim,5,Dives İkon,1,Dizi,1,Dizi Replikleri,1,Drama Filmleri,3,Drop Caps,1,Duvar Kağıtları,1,Düşünce,1,Editörün Seçtikleri,4,Eklenti,2,Elementary,1,Etkileşim,1,Etkinlik,1,exi2.net,1,Fabrizio De André,1,Facebook,1,Film,6,Film İncelemesi,1,Film Puanlama,1,Film Replikleri,2,Filmler,6,First Character,1,First Letter,1,Flat İcon,1,Font,1,Forever,1,Formula 1,1,Forrest Gump,2,Frank Sinatra,1,Fringe,3,Galeri,5,Gary Oldman,1,Geçmişin Gölgesinde,2,Gerilim Filmleri,2,GetSiteControl,2,Google,2,Google Chrome,2,Google Fonts,1,Google Friend Connect,1,Google Plus,1,Google+,1,Google+ Toplulukları,1,Görsel,2,Guadalupe Pineda,1,Hayal Gücü Yüksek Sorular,1,Hayat ve Düşünce,1,Historia De Un Amor,1,HTML,2,Hugh Jackman,1,Instagram,1,Intoucheables,1,İcon,1,İkon Paketleri,1,İndex,1,İndir,4,İndirme Butonu,1,İnfografik,1,İstatistikler,1,İzlediklerim,20,Kalıcı Bağlantı,1,Kaliteli Blogger Eklentileri,1,Kaptan Amerika Kahramanların Savaşı,1,Kim Bu Semih,1,Kimdir,1,Kingsman: Gizli Servis,1,Kişisel Blog,9,Kişisel Yazılar,43,Kitap,1,Kullandıklarım,5,Launcher,1,Leonard Cohen,1,Logan,1,Logo Efekt,1,Lost in Translation,1,Material,2,Material Design,3,MeloCloud+ Music Player,1,Meta Açıklaması,1,Mijia Quartz Watch,1,Mim,10,Minimal Design,1,Mobil,2,Mobil Uyumlu Blogger Temaları,1,Muhammad Ali,1,Muhammad Ali Sözleri,1,Muhammad Ali'nin Hayatı,1,Müzik,7,Müzisyen,1,Nah Neh Nah,1,Nasıl Yapılır,5,Nasıl Yapılır?,3,Nedir,3,OGInstagram,1,Okuduklarım,2,Osmia Avosetta,1,Önemi,1,Öp Evlen Uçurumdan At,1,Özel Başlık Etiketleri,1,Paris'te Gece Yarısı,1,Paylaşım,1,PC,2,PC Uygulamaları,1,Peaky Blinders,2,Peppino Gagliardi,1,Pocket,1,Popüler Yayınlar,1,Radiogram,1,Radyo,1,Renato Carosone,1,Replikler,2,Repo Men,1,Resim ve Video,1,Resimli İndirme Butonu,1,Responsive,2,Robots txt,1,Rodrigo Amarante,1,Romantik Filmler,1,Root,2,Satın Aldıklarım,1,Schindler'in Listesi,2,Scroll Smooth,1,SEO,3,SEO Ayarları,1,Shareaholic,1,Shareit,2,Sherlock,3,Sherlock Holmes,1,Sıralama,1,Sinema,1,Site Haritası,1,Social Meter,1,Sosyal Medya,2,Soundcloud,1,Sözler,1,Spor,1,Sting,1,Tasarım,1,Tavsiyelerim,1,Teknoloji,1,Tema,1,Template Clue,1,The Blacklist,1,The Mentalist,2,The Mentalist Replikleri,1,The Pianist,1,Tom Hardy,2,Tozlu ve Yıkık Blog,1,True Detective,2,Tuyo,1,TVShow Time,2,Uygulama,1,Ücretsiz İkon,1,Üst Sıralara Çıkmak,1,Vaya Con Dios,1,Video,2,Videolar,1,Website,1,WhatFont,1,Woorank,1,Word Count,1,Wordpress,1,Xiaomi,1,Yabancı Diziler,9,Yabancı Radyo,1,Yardımlaşma,1,Yayın Ayarları,1,Yaz Tatili,1,Yazar Olmak,1,Yazı,2,Yazı Kutusu,1,Yazı Yazmak,1,Yıl Dönümü,1,Yıldız Sıralamalı,1,Yıldızlararası,1,Youtube,1,Ziyaretçi Trafiği,1,
ltr
item
Semih Keçecioğlu - Kişisel Blog: Blogger'ı Daha Kullanışlı Hale Getiren 6 Adet Google Chrome Eklentisi
Blogger'ı Daha Kullanışlı Hale Getiren 6 Adet Google Chrome Eklentisi
Google Chrome üzerinde Blogger için kullanabileceğiniz faydalı eklentiler ve tanıtımı.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUQlDX4YyPVSJccFG5GKrN_2Jcja0A724bARnxBlkp7M9udJ03D5YQXSdZHDGa7SMbzlwwrjIv_CEx1jKlUGlGtrxow79AEENYjh61cGvWDgMqBngti8P9xTzrIRgwCb9W9BzZ9UxmrB4/s640/Blogger%2527%25C4%25B1+Daha+Kullan%25C4%25B1%25C5%259Fl%25C4%25B1+Hale+Getiren+6+Adet+Google+Chrome+Eklentisi.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUQlDX4YyPVSJccFG5GKrN_2Jcja0A724bARnxBlkp7M9udJ03D5YQXSdZHDGa7SMbzlwwrjIv_CEx1jKlUGlGtrxow79AEENYjh61cGvWDgMqBngti8P9xTzrIRgwCb9W9BzZ9UxmrB4/s72-c/Blogger%2527%25C4%25B1+Daha+Kullan%25C4%25B1%25C5%259Fl%25C4%25B1+Hale+Getiren+6+Adet+Google+Chrome+Eklentisi.png
Semih Keçecioğlu - Kişisel Blog
https://semihkececioglu.blogspot.com/2016/07/blogger-i-daha-kullanisli-hale-getiren-6-adet-google-chrome-eklentisi.html
https://semihkececioglu.blogspot.com/
https://semihkececioglu.blogspot.com/
https://semihkececioglu.blogspot.com/2016/07/blogger-i-daha-kullanisli-hale-getiren-6-adet-google-chrome-eklentisi.html
true
3247702708061337910
UTF-8
Tüm yazılar yüklendi. Hiçbir yazı bulunamadı. Tümünü Gör Devamını Oku Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Yazan: Ana Sayfa Sayfalar Yazılar Tümünü Gör BENZER YAZILAR Etiket Arşiv Ara Tüm Yazılar Bulunamadı Geri Ana Sayfa Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisas Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara şimdi 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftadan uzun bir süre önce Takipçiler Takip Et Premium STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm kodları kopyala Tüm kodları seç Tüm kodlar kopyalandı Çalışmazsa CTRL+C kombinasyonunu kullan Table of Content